Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoi An image

Hoi An

Hoi An
Vietnam
Kellen

Relaxed!

Zo das wel een beleving hoor, de nachttrein! Met zijn 4en opgepropt in een couchette zitten. Na goed viel allemaal reuze mee, we hebben geloof ik alle 3 best lekker geslapen in de slaapcouchette die we hadden.
Maar wel lachen als je door de trein loopt om te zien wat al die Vietnamesen mee kunnen slepen........

Gisteren dus aangekomen in Hoi An. Wat een relaxte plaats is dit zeg!!!!! Het oude centrum hier is autovrij (of althans op de meeste dagen), dus dat betekend alleen cyclo's (maar ja omdat hier weinig mensen wonen scheelt dat ook weer in cyclo's). Heel koloniaal al die huizen, leuke winkeltjes, en tja het allerbelangrijkste:
KLEDING MAKEN!!!!!!
Olga en ik zijn gisteren goed geslaagd in een mooie (gala) jurk, en Bas is ook geslaagd voor een super mooi pak, welke hij straks mag ophalen.
Het leuke is dat het (haast) niets kost en (bijna) alles van Zijde is.
Daar staat trouwens Hoi An ook bekend om, om het verfijnde kleding maken.
Overal zie je dan ook kleding shops met super mooie kleding hangen. Tja je zou echt haast hier je creditcard volledig willen gebruiken!!!
Uiteraard niet gedaan, daar zou de bankrekening niet blij mee zijn. En er was hier nog veel meer mooi's te bekijken (zoals veel Pagode's/Tempels, plaatselijke markt, oude huizen, etc).

Hoi An heeft vaak last van overstromingen (aan de zee en aan de rivier, dus ongunstige ligging), bij een bepaald huis was te zien dat het water op 3 november 2007, 1 meter hoog had gestaan. Nu stond alleen de kade van de rivier nog blank (sommige mensen kunnen dus vanaf hun achterdeur nu vissen). Er komt dus veel water maar het verdwijnt ook weer heel snel.

Vandaag niet veel gedaan hier, voor het eerst scheen de zon sinds enkele dagen weer.
Dus een fiets gehuurd en vanochtend op de fiets naar het strand gegaan!
Strand is echt super mooi hier, veel palmbomen, lekkere golven en veel plaatselijk verkopers die je om de 5 minuten vragen of je niet wat wilt kopen.

Vanavond kookcursus. Yep wij gaan Vietnamees koken hahahaha, en daarna mogen we het opeten. Ik hoop dus dat het smaakt.

Morgenochtend (of mag ik zeggen vanacht) vroeg eruit want de trein naar Hue gaat om 05.30 uur.