Ho Chi Minh stad (Saigon) reisblogs

Loempialand

kellybaetsen was er (tot 10 mrt 2010) Gepost op 16 mrt 102 reacties

GOODMORNING VIETNAM!!! (lekker origineel).
Na een veel te lange vlucht, veel films, lekker eten, twee stoelen voor mij alleen en twee uur vertraging op Kuala Lumpur ben ik eindelijk aangekomen in Loempialand (verzonnen door mijn broertje na 10 glazen bier).
Saigon in een woord: CHAOS!
Het verkeer in Saigon: ik heb een toet, toet, toeter op mijn Vietnamese scooter en dan toet, toet, toeter ik naar IEDEREEN!!!! Echt waar, deelnemen aan het verkeer is hier levensgevaarlijk. Er rijden 4 miljoen scooters hier rond en alles en iedereen gaat door elkaar.
Verkeersregels:
- Die zijn er geen dus dat is makkelijk.
- Indien er stoplichten zijn gaan deze uiteraard tegelijk op rood en weer tegelijk op groen. Dat is om het makkelijk te maken.
- Indien de straat vol is wordt U geacht met de scooter het trottoir te gebruiken ondanks het feit dat er daar toeristen een poging doen om te lopen.
- Oversteken is hier geheel op eigen risico. Wachten heeft geen zin want dan sta je er over een uur nog. Gewoon verstand op nul, lopen en stapje voor stapje de weg over en alle scooters slalommen om je heen (als je geluk hebt).
- Toeristen mogen hier geen auto besturen en dat is ook niet gek want dat is gewoonweg een verkapte vorm van zelfmoord. Voor degene die levensmoe zijn is Saigon een waar walhalla.
- Een uiteraard veeeeel toeteren! Ik heb al in de winkels gekeken voor petten met toeters voor de toeristen want wij proberen immers ook deel te nemen aan het verkeer. Dat zou hier een gat in de markt zijn.

De eerste dag hebben we vooral een poging gedaan om wat te bezichtigen wat niet meevalt want de weg vinden hier is ook een kunst. De tweede dag hebben we 's ochtends een ceremonie bijgewoond in een beroemde pagode twee uur van Saigon vandaan. Erg indrukwekkend! 's Middags zijn we naar de Cu Chi tunnels geweest wat erg indrukwekkend en ook leerzaam was. 250 kilometer tunnels onder de grond. Wat een slimme Vietnamezen hoe ze dat allemaal gedaan hebben. De originele tunnels zijn zo smal en klein dat zelfs Paris Hilton er amper door heen kan. Daarom hebben ze speciaal voor de toeristen wat bredere en hogere tunnels gemaakt. Niet aan te raden voor mensen met claustrofobie waar ik gelukkig geen last van heb. Dat moest ik dus maar zelf eens ervaren. Erg smal en erg laag en ik voelde me net Free Willy in een badkuip.
Free Kelly!!

Ik verliet Nederland met -3 graden en ik ben er bijna 40 graden op vooruit gegaan. Het is hier echt ontzettend heet en zo benauwd. De luchtvochtigheid is hier echt enorm hoog maar alles is beter dan het weer in Nederland. Het eten is hier echt onwijs lekker!!! Erg yummy allemaal.
Morgen gaan we naar de Mekong Delta. We gaan de hele dag op bootjes de Mekong verkennen en 's avonds verblijven we in een homestay. Ben erg benieuwd.

tot de volgende keer,
Kelly

kellybaetsen Positie 541 (431 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Reacties bij deze blog

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Wat een heerlijk enthousiast verhaal! Heel herkenbaar ook. Het gaat alleen maar mooier, gekker en lekkerder worden! Vooral volop blijven genieten!!!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Veel plezier nog verder!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.