Ho Chi Minh stad (Saigon)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ho Chi Minh stad (Saigon) image

Tunnels, puppy's en een drijvende markt

Ho Chi Minh stad (Saigon)
Vietnam
WeirdosopWereldreis

Tunnels, puppy's en een drijvende markt

13-18 juni:

Op onze tweede dag in Ho Chi Minh City hebben we ontbeten op de bovenste verdieping van het hotel met uitzicht over de hele stad. Voor de lunch hadden we afgesproken met de oom van Sanne en hebben we in een Indisch restaurant (heerlijk) gegeten. We hebben meteen voor de volgende dag weer afgesproken. In de middag hebben we nog de taxi genomen naar een megagrote supermarkt waar in hetzelfde gebouw ook een bioscoop zit. Een film bezoeken kost daar maar 2-3 euro! Ook deze avond hebben we een poging gedaan om bitterballen te bestellen maar ook deze keer hadden ze die niet.. We hebben de hoop maar opgegeven.

De volgende ochtend zijn we op tijd vertrokken naar het oorlogsmuseum. Op de heenweg hebben we meteen kaartjes gekocht voor de film ‘Now You See Me 2’. Bij het oorlogsmuseum hebben ze buiten veel gave voertuigen staan zoals tanks en vliegtuigjes. In het gebouw zelf is een grote fototentoonstelling te zien over de Vietnamoorlog en de gruwelijke gevolgen voor de bevolking. We hebben hele heftige beelden gezien van mensen vlak voordat ze doodgeschoten werden of slachtoffers van Agent Orange die ontzettend misvormd en gehandicapt zijn. Een tentoonstelling waar je wel stil van wordt… We zijn daarna naar de film geweest (die erg leuk was), en toen langs de Notre Dame van Ho Chi Minh City, en het presidentieel paleis terug naar het hotel gelopen. In de avond hebben de oom en tante van Sanne ons opgehaald en hun appartement laten zien. Daarna zijn we ook samen met de neef van Sanne gaan eten bij een restaurant in de buurt. Het was erg gezellig!

De ochtend daarop zijn we vroeg opgestaan om op de bus te stappen naar de Cu Chi Tunnels. De gids vertelde ons onderweg veel over de Vietnamese geschiedenis en cultuur. Halverwege zijn we gestopt bij een galerij waar mooie tegels en borden worden verkocht die gemaakt zijn door slachtoffers van Agent Orange. Zij maken van eierschalen een mozaïek waar ze ook nog mooi bij schilderen. Bij de Cu Chi Tunnels kregen we een rondleiding door de jungle waar de tunnels verborgen liggen. In de Vietnamoorlog gebruikte de Vietcong deze tunnels om zich verborgen te houden voor de vijand. Sommige ingangen zijn maar zo groot als een A4’tje en ook de gangen zelf zijn bizar smal en benauwd. Ook hebben we vele boobytraps gezien die de Vietcong had uitgezet voor de Amerikanen. Dit waren vaak een soort grote muizenvallen met giftige punten of gaten in de grond met scherpe speren. Er was ook een schietbaan waar je wapens kon uitproberen die in de Vietnamoorlog werden gebruikt. Emily heeft daar een AK47 en een M60 uitgeprobeerd, wat erg gaaf was. Verder vertelde de gids over trucjes van de Vietcong om de Amerikanen voor de gek te houden. Zo hadden ze bijvoorbeeld schoenen gemaakt waarvan de zool 180 graden gedraaid was, zodat de sporen die ze achterlieten precies de andere kant op gingen (en niemand je dus kon volgen). Als laatst hebben we zelf ook nog een kijkje genomen in een tunnel. Het was zo klein dat je er bijna kruipend doorheen moest (terwijl ze het al hadden verbreed voor toeristen) en na 20 meter waren we al helemaal uitgeput. Echt gek om te bedenken dat mensen hier dag en nacht in hebben gezeten. Nadat we terug waren gebracht naar de stad hebben we nog gegeten in een restaurant en wat souvenirs gekocht.

Op de laatste dag in Ho Chi Minh City zijn we in de middag naar Saigon Square gelopen, wat een hele grote overdekte kledingmarkt is. Daarna zijn we nog kort naar het oorlogsmuseum geweest omdat we de vorige keer nog niet alles hebben kunnen bekijken. Emily werd op de terugweg nog aangevallen door een oude man die niet helemaal honderd procent was. Het bleef gelukkig bij een schop tegen haar voet.

De volgende dag zijn we vertrokken naar het plaatsje Can Tho in de Mekong Delta. In de taxi naar onze slaapplek zagen we in de verte al een enorm grijs gordijn van regen naar beneden vallen dus we zijn snel doorgelopen naar het guesthouse toen we werden afgezet. De accommodatie is een heel mooi houten gebouw aan de rivier en via een loopbrug moeten we naar ons huisje lopen. We hebben een heel groot balkon/veranda boven het water, met hangmatten. Met de jungle en de vele bananenbomen langs het water voelt het alsof we midden in de Amazone zitten. In de avond hebben we in het restaurant gegeten waar ze ook ontzettend schattige en kleine puppy’s hebben.

Voor de tour moesten we de volgende ochtend al om half 5 op zodat we de zonsopgang nog konden zien. Samen met een gids en een paar andere Nederlandse meisjes vertrokken we met de boot richting de grootste drijvende markt in dit gebied. We voeren tussen de palm- en bananenbomen en op het water hing nog wat nevel. Na een tijdje kwamen we op een stuk waar de rivier erg breed en druk werd en daar zagen we de boten liggen waar de bevolking hun groenten en fruit verkopen. Hier kan je alleen in hele grote hoeveelheden kopen en daarom zie je boten met enorme bergen meloenen of mango’s liggen. Nadat we deze drijvende markt bekeken hadden vanuit de boot, zijn we aan land gegaan om ook de markt op het vasteland te bezoeken, waar we een rare kleefrijstcake hebben geproefd. Toen we met de boot weer terug gingen varen hebben we nog een ijsvogel langs de waterkant zien zitten. In de volgende blog vertellen we over de fietstocht die we hierna hebben gemaakt.

Foto's

0b41c.jpg
0b41c.jpg
WeirdosopWereldreis
e3aaf.jpg
e3aaf.jpg
WeirdosopWereldreis
5993c.jpg
5993c.jpg
WeirdosopWereldreis
73f4b.jpg
73f4b.jpg
WeirdosopWereldreis
e0579.jpg
e0579.jpg
WeirdosopWereldreis
0d1b3.jpg
0d1b3.jpg
WeirdosopWereldreis
93450.jpg
93450.jpg
WeirdosopWereldreis