Ho Chi Minh stad (Saigon)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ho Chi Minh stad (Saigon) image

Deel 22: Afscheid van Saigon, gelukkig!

Ho Chi Minh stad (Saigon)
Vietnam
MarianneV

Deel 22: Afscheid van Saigon, gelukkig!

Dag 22: Ho Chi Minh City
We dompelen ons vandaag opnieuw onder in de heksenketel van Saigon. Als we denken dat het qua herrie, drukte en vooral brommers niet erger meer kan worden, dan hebben we het mis.
We vanuit ons hotel een heel eind richting Chinatown.
Eigenlijk is het geen stad om te lopen. De stoepen worden gebruikt als 'bedrijfs'ruimte, om te eten, te slapen (!) en om brommers te stallen. Als voetganger word je voortdurend de straat opgejaagd.
We vragen wel vier keer de weg. Iedereen denkt lang na en stuurt ons vervolgens de verkeerde kant op. Aan behulpzaamheid geen gebrek, maar de mensen kennen de weg blijkbaar ook niet allemaal.
We gaan naar de Chinese wijk, het laatste stuk per taxi, er is geen doorkomen aan. Het is bijna niet te geloven dat deze wereld zich niet meer dan enkele kilometers afspeelt van de glamour en glitterwereld van gisterenavond.
Mensonwaardige woonomstandigheden, werkruimtes die te smerig voor woorden zijn; stinken en geen ruimte om te zitten en nauwelijks om te staan zonder continue omver gelopen te worden. Niets voor ons ook. We zijn blij deze stad gezien te hebben, maar ook blij om hem morgen weer te verlaten.

's Avonds merken we dat Saigon niet alleen een moeilijke stad voor óns is. De taxichauffeur die ons naar het restaurant moet brengen zet ons af op een plaats die van alles heeft, maar niet ons restaurant. Ook de chauffeur die ons terugbrengt weet niet echt de beste weg naar huis...
Dat heeft ook allemaal weer zijn leuke kanten. We vragen een behulpzame portier van een gebouw naar een restaurantje in de buurt en hij wijst ons een achterafstraatje dat we zelf nooit gevonden zouden hebben! We komen verrassend op het dak van een gebouwtje terecht waar alleen eten uit de Franse keuken wordt geserveerd! Een verdwaalde met een Vietnamese getrouwde Fransman heeft hier zijn droom waargemaakt. We eten met de verlichte Notre Dame op de achtergrond zo maar een Franse maaltijd! Ook wel weer eens lekker, alhoewel het Aziatische eten ons nog lang niet verveelt!

Foto's

9f06d.jpg
9f06d.jpg
MarianneV
9d2af.jpg
9d2af.jpg
MarianneV
9d2af.jpg
9d2af.jpg
MarianneV
3c1a7.jpg
3c1a7.jpg
MarianneV
3c1a7.jpg
3c1a7.jpg
MarianneV
bf407.jpg
bf407.jpg
MarianneV
bf407.jpg
bf407.jpg
MarianneV