Ho Chi Minh stad (Saigon)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ho Chi Minh stad (Saigon) image

Manomanwateengekkenhuis

Ho Chi Minh stad (Saigon)
Vietnam
Mousta

Manomanwateengekkenhuis

Hallo luie mensen.
Hier een berichtje uit het hete Saigon.
Er zijn nog luitjes die zich in het zweet werken om jullie te berichten uit verre landen waar jullie niet willen komen.
Nou het was me het dagje wel, na een 24 uur reizen, taxi in, trein in, vliegtuig in, nog een vliegtuig in, Vietnam in, weer een taxi in en dan ben je er, 12.000 km verder, de broek vastgeplakt aan de bilnaad, poe poe.
Enkele uren pitten en dan op ontdekkingstocht.
Nou ik weet zeker dat Dr Livinstone het beter had dan wij, wat een verpletterende stad is dit.
Nederland heeft veel mensjes op de vierkante meter, maar hier wonen evenveel mensen op die meters, hebben ook allemaal een slecht onderhouden brommer, maar niemand heeft een rijbewijs, ze gaan allemaal hun eigen weg en doen dat allemaal met een pokergezicht, wachtend op een ander om uit te wijken , of te remmen.
Elke Europiaan, zelfs een Italiaan kan alleen maar zijn handen voor zijn ogen slaan en wachten op de klap, die niet komt, want het zijn allemaal geboren coreurs.
Daarbij hebben ze nog tijd om naar ons te zwaaien en te lachen en te kijken of er nog aanbiedingen zijn in de tallose winkels.
Uit eten heeft ook voor mij een nieuwe dimensie gekregen, nu ik met de beste wil van de wereld van mijn kant, deze meestal leuke uitziende dienstertjes niet kan vertellen wat ik wens te schaften.
Zelfs met een aangeschaft woordenboek Vietnamees, krijg ik gegrild varkensvel, lillende vetkwabben, en ander oneetbare meuk voorgeschoteld.
Maar aangezien ze het goedbedoelen eet ik alles braaf op, net als thuis vroeger.

Tot de volgende keer

Gerard

Foto's

8814d.jpg
8814d.jpg
Mousta