Hanoi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hanoi image

Hanoi

Hanoi
Vietnam
Jildau

Hoezo bureaucratische jungle? In Vietnam juist niet!

Als je in Nederland je vlucht om wilt boeken, moet je je eerst door een oerwoud aan bureaucratie heenworstelen. Formulier na formulier moet worden ingevuld, en pas na een dag of wat krijg je bevestiging van je nieuwe bestemming. Als het al lukt om ergens anders heen te vliegen dan je vooraf van plan was.

Hoe anders is het in Vietnam! Na ons verblijf in Hanoi besloten we naar Hoi An te gaan voor de full moon party (zie ook tips), dat was nog een heel gedoe, want niemand kon ons precies zeggen wanneer het de eerste dag van de volle maan zou zijn… op goed geluk hebben we toen een ticket geboekt naar de keizerlijke stad Hué. Vanuit daar zouden we met de bus verder reizen naar Hoi An.

Op het vliegveld van Hanoi kwamen we er achter dat het veel gemakkelijker zou zijn om via Danang te reizen. Mijn metgezel en ik keken elkaar aan en dachten precies tegelijkertijd hetzelfde: “Waarom proberen we het niet gewoon?” Aan de balie van Vietnam Airlines werden we in perfect Engels geholpen door een jonge Vietnamees, duidelijk onder de indruk van de twee lange blonde dames die ineens aan zijn balie stonden.

Of dat heeft geholpen weet ik niet, maar binnen 15 minuten was onze vlucht naar Hué omgeboekt en konden we direct doorlopen naar de incheckbalie voor het vliegtuig naar Danang. Dat vertrok een uur eerder dan onze oorspronkelijke vlucht dus we konden direct doorlopen. De tassen werden gelabeld en in minder dan een half uur zaten we in het vliegtuig. Wat een goede service en nog kosteloos ook!