Hanoi reisblogs

Vietnam Noord mijn eerste bezoek

smilingfred was er (tot 27 okt 2009) Gepost op 27 okt 090 reacties

Fred Vorstenbosch in Noord Vietnam

Enige tijd geleden, reisde ik via Amsterdam - Parijs af naar Vietnam, te weten Hanoi. Een reis om nooit te vergeten.Ik was uitgenodigd door www.footprint.vn om hen te helpen met hun toerisme vragen.
Bij aankomst te Hanoi,, ging ik makkelijk door de douane heen. Geen problemen dacht ik nog. Maar toen ik, na heel lang wachten, nog steeds stond te kijken waar mijn koffer vandaan moest komen, bleek dat helaas mijn bagage niet was meegekomen. Ik kreeg hulp van Mister Son, een jonge tour operator alwaar ik mijn seminar ging geven. Hij hielp me met het invullen van de benodigde papieren voor mijn niet aangekomen bagage. In mijn bagage zaten behalve mijn persoonlijke uitrustingen ook mijn cursus boeken. Op de weg van het vliegveld naar Hanoi was het bijzonder druk. Motoren, scooters, wandelende mensen, ook voorzien van vee, liepen kris kras over de hoofdweg. We passeerden de Parfum rivier. Eenmaal aangekomen in mijn hotelletje in het centrum van de stad, kreeg ik de tijd om me te douchen. Koffer uitpakken behoefde nu niet. Buiten was het vochtig wam. Ik vroeg Son me te assisteren met het kopen van wat kleding. Achterop zijn stokoude maar prima functionerende Russische Minsk motorfiets reden we, gepasseerd door duizenden krioelende motorfietsen, naar de textielstraat. Vele straten in Hanoi heeft een bijnaam, genoemd naar de producten die daar massaal verkocht worden. Eenmaal aangekomen in de textielstraat, zochten we passend ondergoed voor me. Maar dat was een probleem! Met mijn XL maat in Nederland kon je hier niet veel. Vietnamezen zijn kleine en uiterst beleefde en vriendelijke personen. We struinden wat winkeltjes af, maar mijn XL was steeds te klein. We kochten XXXL, die bij thuiskomst nog niet lekker zaten. Na 2 dagen kwam mijn bagage in mijn hotel aan. Ik kon me gewoon weer kleden en gaan lesgeven.
Op een dag zijn we naar Halong Bay gereisd. Halong Bay is de plaats die u gezien moet hebben. Duizenden eilanden gelegen in een prachtig blauwe zee. In Halong Bay kun je genieten niet alleen van de prachtige uitzichten maar ook genieten van de SOUND OF SILENCE.
Ik kan u van harte Vietnam bij u aanbevelen. Wat een cultuur en wat een natuur, wat een vriendelijke mensen. Zoveel te zien, zoveel te beleven!
Oh ja, vergeet niet in uw handbagage wat extra kleding mee te nemen. Je weet maar nooit!

Fred Vorstenbosch - 2004

smilingfred Positie 30191 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Vietnam
blogfoto nr. 2
Vietnam
blogfoto nr. 3
Vietnam
blogfoto nr. 4
Vietnam
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.