Halong Bay en noordkust reisblogs

YMCA in Halong Bay

kellybaetsen was er (tot 25 mrt 2010) Gepost op 10 okt 105 reacties

Jaaa, Halong Bay in zicht. Na drie uur in de bus te hebben gezeten is eindelijk Halong Bay in zicht. Last Best zeggen ze altijd. Halong Bay is een van de populairste bestemmingen van Vietnam en opgenomen op de werederfgoedlijst van UNSECO, en meer dan terecht!!

Eenmaal aangekomen staat ons een verrassing te wachten, een superdeluxe priveboot. Wow, dat is wel het laatste wat we hadden verwacht. Een megagrote boot voor onze groep alleen voorzien van alle luxe. Geen stapelbedjes en gedeelde sanitair zoals we hadden verwacht maar luxe suites met eigen badkamer, geweldig eten en vanuit mijn bedje uitzicht op Halong Bay!! Dat hadden we slechter kunnen treffen, toppie dus!
Halong Bay is echt schitterend!! Wat een uitzicht! Na een tijdje varen is het tijd voor de eerste stop, een prachtige immense grot met stalagmieten en de stalactieten hangen er uiteraard ook bij. Doormiddel van prachtig gekleurd licht is het echt een schitterend schouwspel. De grootste grot noemen ze de ‘surprising cave’ en waarom wordt na een tijdje wel duidelijk, haha. What a surprise! Onze Vietnamese reisbegeleider kan een lach niet onderdrukken bij het zien van onze verbaasde gezichten bij binnenkomst in deze immense grot. De mensen die deze grot ooit hebben bezocht kunnen wel raden welke ‘suprise’ ik bedoel.

Na deze suprise is er de mogelijkheid om Halong Bay per kano ter verkennen. Gezien het feit dat ik helemaal geen bootfan ben, mijn evenwichtsorgaan nog geen gebreken vertoont en dat graag zo wil houden besluit ik braaf op de grote boot te blijven. Brave ik. Terwijl mijn reisgenoten in een kano (en buiten de kano blijkt na terugkomst) de baai onveilig maken geniet ik op het dek van de zonsondergang. Tja, er zijn vervelendere dingen om te doen tijdens je vakantie. Vakantie vieren in Vietnam valt niet mee.

Als iedereen weer naar de boot is teruggekeerd (droog of zeiknat) is het tijd voor het diner. Wow, wat voor diner!! Niet normaal meer hoe lekker. Wat zal ik het Vietnamese eten gaan missen. Verbaasd zien we dat er bestek naast ons bord ligt. Wat moeten we daar nou mee? Dat zijn we niet meer gewend. Wij willen stokjes, wij willen stokjes!! We zijn over een paar dagen weer in Nederland en met bestek eten kunnen we nog heel vaak.

Na een superdiner moet ik er toch echt aan geloven. Wat zie ik hier al ruim twee weken tegenop omdat ik wist dat het er aan zat te komen. KARAOKE!! Serieus, dat hadden ze van mij nooit uit mogen vinden.
Karaoke is in Vietnam echt een bloedserieuze bedoeling dus waag het niet om er grappig over te doen want dan ben je echt de sjaak. Verschillende kaskrakers komen voorbij, het ene nog valser dan het andere maar met de nodige flessen wijn heeft niemand dat in de gaten (behalve ik zei de gek omdat ik Toos alcoholloos ben). Abba en Madonna mogen uiteraard niet ontbreken en de obers hebben de tijd van hun leven als we met z’n allen zeer luid YMCA inzetten. Om een of andere onverklaarbare reden lijkt het of de andere boten naast ons een stuk verder liggen dan voor onze soundmixshow. Geen flauw idee hoe dat zou komen. Tot onze grote verbazing zien we ineens George Baker met ‘Paloma Blanca’ in het boek staan. Nou ja, we moeten toch even laten weten dat Holland in Halong Bay is.
Una Paloma Blancaaaaaa, i’m just a bird in the sky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaja, dat klonk echt geweldig hoor en volgens mijn Amsterdamse reisgenoot stonden mensen op de andere boten spontaan te swingen op het dek maar dat betwijfel ik ten zeerste.
We hebben ook nog een poging gedaan om serieus mee te zingen met de Vietnamese ober maar het Vietnamees ligt ons Nederlanders niet zo goed. Na een paar uur rol ik mijn bedje in en hoor boven nog een laatste hit van Madonna voorbij komen. Terwijl de harde muziek nog nasuist in mijn oren val ik in een diepe slaap. Terugkijkend naar de foto’s de volgende dag moeten we toch concluderen dat het een gezellige avond was gezien het feit dat er meerdere foto’s zijn met mensen die een fles wijn als microfoon gebruiken maar dat even terzijde.

Na een heerlijke nacht slaap mis ik verdorie de zonsopkomst om dat ik te vroeg was!! Is dat mogelijk? Ja dus! Ik had netjes om 5.15 mijn wekker gezet en een aantal keer vanuit mijn bedje naar buiten gekeken maar het was zo grijs en bewolkt dat ik dacht dat het niets meer zou worden met de zon. Ik besluit me nog een keer lekker om te draaien in mijn bedje want het was toch wel erg laat geworden. Helaas, geen zonsopkomst in Halong Bay denk ik bij mezelf.
Om 6.15 word ik weer wakker en kijk nog een keer uit mijn raam, @^#$^!@@*&……stralende zon boven de baai!! In hoog tempo spring ik mijn bed uit en vlieg met camera in mijn veel te foute pyjama het dek op. Gelukkig was de zon nog niet helemaal op dus kan ik nog snel een aantal plaatjes schieten van de zonsopkomst.
Omdat ik niet in mijn pyjama helemaal boven op het dek wil staan spring in snel onder de douche en kom tot de ontdekking dat het water ijskoud is. Wakker ben ik dus zeker. Helaas voor mezelf hoor ik 10 minuten later uit de badkamer “Kel, ik wil niet vervelend zijn hoor maar IK heb wel heet water”!! Juist ja, fijn en bedankt.

Boven op het dek aangekomen kom ik mijn verbaasde Belgische reisgenoten tegen. “Amai Kelly, waar was jij straks want gij zou toch ook naar zonsopkomst komen kijken”?? Uhhh, ik was te vroeg weet ik uit te brengen waardoor de verbazing alleen maar nog groter wordt.
Na een heerlijk uitgebreid ontbijt is het tijd om terug te varen. Met z’n allen genieten we nog een uurtje of twee van het schitterende uitzicht en de laagstaande zon waardoor Halong Bay net een sprookje is. Een betere afsluiting van mijn vakantie had ik me niet kunnen wensen.

kellybaetsen Positie 601 (440 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Zonsondergang
blogfoto nr. 2
Zonsopkomst die ik bijna helemaal gemist had
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Reacties bij deze blog

jhhuijs

Door: jhhuijs • Geplaatst op

Erg leuk beschreven verhaal. Halong Bay was inderdaad schitterend.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Wat een entousiast geschreven verhaal, heerlijk om te lezen. Ik was natuurlijk wel benieuwd naar wat de surprise in die cave dan wel was, en kon niet wachten totdat ik er zelf eens zal komen, dus maar even gegoogled. Ik zal het niet verklappen!!!

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Lekker enthousiast verhaal!

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Leuk verhaal. Ik heb deze bestemming meteen maar wat hoger op mijn lijstje gezet

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Leuk vlot geschreven verslag van jullie Halong Bay avontuur! Ga je mee terug, ik zou zo weer willen;-))

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.