Halong Bay en noordkust reisblogs

Van Hanoi naar Halong Bay en weer terug naar Hanoi

afpmvannunen was er (tot 29 jun 2005) Gepost op 14 mrt 101 reacties

We hebben nog de hele ochtend de tijd voordat we vertrekken naar Halong Bay. We slapen daarom maar iets langer uit en om een uur of 9 zitten we pas aan ons ontbijt. De ontbijten zijn hier wel heel erg goed. Dit hebben ze overgenomen van de Fransen, dus elke ochtend stokbrood met smeerkaas of jam. Na het ontbijt gaan we nog een stukje Ha Noi verkennen dat we nog niet hebben bekeken. Als eerste gaan we op zoek naar de Den Bach Ma pagode. Na een poosje lopen hebben we hem dan gevonden. Momenteel waren ze de pagode aan het restaureren, dus stoppen we wat geld in een donatiebakje zodat ze weer wat stenen kunnen kopen om de tempel verder af te maken. Dan maar verder naar de Long Bien brug. De brug had oorspronkelijk een rijbaan en voetwegen aan beiden kanten van de spoorlijn. Sinds 1984 is de brug alleen nog maar begaanbaar voor voetgangers en fietsers. Van de 21 hoofd- en dwarsliggers werden er tijdens de zware Indo-Chinese oorlog 11 verwoest en gebrekkig gerepareerd. Nadat we boven op de brug wat foto's genomen hebben kijken we even op het plattegrondje wat er nog meer te bezichtigen is in dit gedeelte van de stad. We vinden weer een andere pagode. Na enig speurwerk hebben we hem gevonden, dit is de Chau Hoe Nhai pagode. Alles is echter op slot. Door kiertjes in deuren proberen we een glimp op te vangen wat er binnen te zien is totdat er een vrouwtje aankomt die voor ons alle deuren open maakt om binnen rond te kijken. Het zijn twee aparte gebouwen waar veel boeddhabeelden staan. Dan wordt het weer tijd om zachtjes aan richting hotel te lopen want om 12.00 uur moeten we verzamelen om richting Ha Long bay te vertrekken. Na ongeveer 4 uur rijden, met een tussenstop bij een restaurantje, met werkplaatsen gerund door lichamelijk gehandicapten kinderen, komen we aan in Halong Bay. We checken ons in en lopen dan richting boulevard. In het water zwemmen heel veel kindjes met allemaal een zwemvestje aan. We gaan daar op een strandstoeltje liggen en bestellen wat te drinken. Na een tijdje moeten we onze strandstoeltjes gaan verplaatsen door het opkomende water. Na nog maar eens een uurtje gehangen te hebben op onze strandstoel gaan we weer richting hotel. Om een leuk restaurantje te vinden is een groter probleem. Ha Long Bay blijkt vrij toeristisch te zijn maar een leuk restaurantje is er sporadisch. We vinden een restaurant waar het heel druk is. Een ingang is er wel niet te vinden dus we mogen door de keuken naar het restaurant toe. Helaas verstaan deze mensen geen engels en kunnen we hen dan ook niet aan het verstand brengen dat we vlees willen eten en geen vis. Uiteindelijk zijn we maar opgestapt om ergens anders te gaan eten. Op de boulevard vinden we dan toch een tentje waar we kunnen eten. Het smaakt ons goed en met een volle maag gaan we weer tevreden naar ons hotel.

De volgende morgen staan we al vroeg op om te ontbijten. We gaan vandaag een boottocht maken op Halong Bay in de golf van Tonkin. De vertaling van Halong Bay is dalende draak. Deze naam komt van een legende dat een drakenmoeder bewapend met rotsen, met haar kinderen uit de bergen afdaalde. Ze doodden een monster dat de schrik aanjoeg met het werpen van rotsblokken. De rotsen bleven ter herinnering aan het gevecht van de draak in de zee liggen. 15 eilandjes in Ha Long Bay zijn permanent bewoond en in totaal zijn er iets van 1000 - 2000 eilandjes en kalksteenrotsen die uit het water oprijzen. Op sommige eilandjes overnachten ook vissers tijdens de vangtijd. Met een bootje varen we tussen de talloze rotsen richting een of andere grot. Onze boot legt aan op de kade en we moeten iets van 150 treden klimmen om in de grot te komen. Daar lopen we door de stalagmieten en -tieten om daarna weer aan boord te gaan van de boot. We varen een stukje de baai op en gooien dan het anker uit om even te kunnen genieten van de zon of anders om te gaan zwemmen. Het water is ontzettend zout maar wel lekker om in te zwemmen. We laten ons even opdrogen en dan is het tijd voor een lunch aan boord van onze boot. We krijgen ontzettend veel schoteltjes met daarop verschillende gerechtjes. Het lijkt net een tapabar. Na onze lunch varen we weer terug naar de haven waar onze bus op ons staat te wachten om ons terug te brengen naar Ha Noi.

We lopen de volgende dag na het ontbijt nog even rondom het Ha Hoan Kiem meer voordat we vertrekken voor onze inlandse vlucht naar Hue. Alle bagage gaat weer in de bus en dan richting vliegveld. Onze vlucht naar Hue heeft ongeveer een minuut of 15 vertraging, maar ik kom mijn tijd wel door met het lezen van mijn boek dat ik bij me heb. Dan wordt het weer tijd om aan boord te gaan van het vliegtuig. Naar Hue is het ongeveer een uurtje vliegen. In Hue aangekomen maken we meteen een wandeling door de stad. Op straat worden er op verschillende plaatsen het maanfeest gevierd. Dit feest wordt op de 15e dag van de 8ste maanmaand gehouden. Het is ten tijde van de volle maan in de herfst. Bij de tempelaltaren wordt fruit geofferd en vierkante en ronde maankoekjes. Ook komen we langs een grote kathedraal, de Notre Dam genaamd. We kijken hier even binnen maar echt bijzonder vind ik hem niet, hij is te modern voor een kerk. We lopen weer terug naar het hotel om ons even op te frissen voordat we gaan eten. Op advies van een Vietnamees lopen we naar een restaurantje Paradise genaamd. Het ligt langs de Huong Giang, ook wel parfumrivier genoemd. Er is een zeer vriendelijke bediening en ik heb er fantastisch gegeten.

afpmvannunen Positie 358 (1207 p.) Lid sinds 09-09-2009 Foto's en tips: 276 Blogs: 21 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Long Bien brug in Hanoi
blogfoto nr. 2
Ha Long Bay
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

leuk en herkenbaar!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.