Halong Bay en noordkust reisblogs

Halong Bay

janhermens was er (tot 02 okt 2008) Gepost op 22 okt 081 reacties

Lieve mensen,
de computer is hier al net zo langzaam als het verkeer!
Vandaag zijn we om 9 uur vertrokken. In Hanoi hebben we het mausoleum van Ho Chi Minh bezocht, tenminste vanaf een afstand, je komt er niet in! Het lijk van Ho Chi Minh is op dit moment in Rusland om verzorgd te worden, dit gebeurt elk jaar in de maanden september en oktober. Daarna een oorlogsmuseum en ze zijn er maar wat trots op! Een en al verheerlijking van hun strijd tegen de Amerikanen, we hebben zélfs een oorlogsheld de hand mogen schudden!

Viëtnam is een communistisch land, we merken er echter niets van, maar...we weten óók niet waar we dan naar zouden moeten kijken! Mannen en vrouwen zijn hier in ieder geval gelijk en wérken allebei! Ook het zware werk is hier redelijk verdeeld!
Oók in de oorlog tegen de Amerikanen vochten vrouwen net zo hard mee.

Het wegennet is goed verzorgd, de wegen keurig geasfalteerd. We begrijpen wel waarom we er zolang over deden. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 30 of 40, erbuiten 50 en op de snelwegen, waar ook fietsers en voetgangers mogen komen, slechts 80 km. per uur.

We zijn nu in Halong Bay in een nog luxer hotel, shampoo, zeep, scheermesjes, tandenborstel, tandpasta, bodylotion enz. hadden we allemaal thuis kunnen laten. Volgend jaar nemen we dus maar 1 klein rugzakje mee!

Vandaag heeft het niet geregend, soms wel bewolkt, maar het is evengoed benauwd en broeierig. Er is hier bij dit broeierige weer wel een enorme luchtvervuiling, veel mensen lopen en rijden hier dan ook met een mondkapje.

Morgen gaan we varen in de Halong Bay. We hebben weer een boot voor ons alleen en blijven 5 uur op het water. Voor wie Halong Bay geen begrip is, kijk beslist ff op internet, het is er prachtig!

We gaan nu vis eten!
Tot morgen wellicht, groetjes, Jan en Christien

janhermens Positie 635 (400 p.) Lid sinds 01-06-2008 Foto's en tips: 1629 Blogs: 79 Fans: 5

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kathmandu, een eerste indruk
4 1
Gepost op 08 juli
Nepal Kathmandu
Kathmandu
4 2
Gepost op 04 juli
Nepal Kathmandu
Een rondreis door het hoogste land ter wereld
4 2
Gepost op 03 juli
Nepal Kathmandu

Reacties bij deze blog

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Mooi verhaal.....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.