Halong Bay en noordkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Quan Lan Island

Halong Bay en noordkust,
Vietnam


Als je naar of door Halong bay wilt gaan dan kan je een 2 dagse trip boeken op een boot die alleen maar op het water blijft. ook kan je een korte trip maken door Halong Bay. Wat veel mensen niet weten of gewoon links laten liggen is Quan Lan Island. als je voor deze optie kiest dan ga je door Halong Bay heen met een Snelle of Langzame boot. Je ziet dus Halong Bay waar je al snel 30 minuten a een 3 uur rondvaart afhankelijk van je boot keuze.

Op het eiland is het super relaxed al wordt er wel gebouwd en komen er steeds meer rijke mensen uit Hanoi een vakantiehuis bouwen.
Momenteel is het eiland erg ontspannen en kan je er geweldig lekker fietsen. ook de stranden zijn vrijwel "leeg" omdat de gemiddelde vietnamees niet bruin wil worden want dan ben je een boer (zeg maar Holland rond 1700) Je kan er erg goed eten en de mensen zijn erg gastvrij.

Toen we een fietstocht maakten op het eiland werden we verrast door een stortbui dus wij schuilen onder een boom met parka... hierop werden we subiet gevraagd om thee te komen drinken bij mensen 2 huizen verder dan waar we stonden. Niks geks gewoon interesse en gastvrijheid. Oma (82) was het meest open en het was voor iedereen handen en voeten werk omdat wij geen vietnamees spraken en zij geen Engels of Frans. Gelukkig kom je een eind met je lonelyplanet phrasebook en na de thee was de regenbui ook over en werden we na veel vriendelijke groeten uitgezwaaid.

TIP:
A zoek de stranden - kaartje van het eiland kan je bij je hotel krijgen
B Ga Fietsen ( we insmeren ook met bewolking :))
C Ngan Ha Hotel is een aanrader, aardige mensen, schoon hotel en heerlijk eten op het terras.
Oja men spreekt geen engels hun kinderen wel.
D Als je de boot terug neemt Let dan op ze gaan echt op tijd dus ben je te laat = geen boot meer dit is overgens overal in Vietnam zo.