Halong Bay en noordkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Halong Bay en noordkust image

Quan Lan Island deel1

Halong Bay en noordkust
Vietnam
Jeannette

Quan Lan Island deel1

14-7-09: De storm van gisteren is gaan liggen. Ons veerpontje naar Quan Lan die er 4 uur over doet vertrekt pas om half 2 dus slenteren we om half 9 's morgens maar wat door het kleine haventje. Daar is al van alles te beleven, kerels die grote ijsblokken slepen van het ijs "fabriekje" naar de boten en vissers die netten zitten te boeten.
Dan komt onze gids er aan en vraagt of we misschien om 9 uur willen vertrekken want hij heeft een prive boot voor ons geregeld. Wat een luxe!
Heerlijk weer is het en de hele tocht zit ik boven op het dek te genieten van het magnifieke uitzicht op Halong Bay.
Als we aankomen staat er een tuktuk klaar en deze brengt ons in no-time naar ons hotel midden in het enige dorp.
Onze gids is helemaal in zijn element want hier heeft hij ook een paar vrienden.
Tegen de avond lopen we een weggetje buiten het dorp. Daar zijn mensen aan het werk in de rijstterassen in het mooie avondlicht. Hier kun je prachtig fotograferen in een mooi decor van rijst en bergen. 's Avonds eten we op het terras van het hotel de beste vismaaltijd van deze reis.
De volgende ochtend staan we vroeg op want hier moet je het hebben van deze tijd van de dag omdat het later op de dag te heet wordt om nog wat te ondernemen.We gaan fietsen met onze gids over het enige weggetje naar de andere kant van het langgerekte eiland. Onderweg vraag ik me af waarom hij eigenlijk mee is want verdwalen is hier onmogelijk. Het is een ontzettende leuke vent en we hebben zeker geen last van hem maar na 2 weken samen reizen wil je ook wel even alleen zijn...
We komen langs spierwitte zandduinen die afgegraven worden door een zandwinningsbedrijf voor de glasindustrie, zonde!
Aan het eind van de weg ligt een soort resort, maar dan wel op z'n Vietnamees:kleinschalig en passend in het landschap. Schitterende witte stranden en geen mens te bekennen! Ik moet hier even een duik nemen! Heerlijk, dit is vakantie!
wordt vervolgd

Foto's

0d28c.jpg
0d28c.jpg
Jeannette
6cf3b.jpg
6cf3b.jpg
Jeannette
a704c.jpg
a704c.jpg
Jeannette