Halong Bay en noordkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Halong Bay en noordkust image

vis eten in Cai Rong

Halong Bay en noordkust
Vietnam
Jeannette

vis eten in Cai Rong

Vandaag hebben we een rit te gaan naar Halong Bay. We rijden naar het havenplaatsje Cai Rong, waar we gaan overnachten om vervolgens de oversteek naar Quan Lan eiland te maken. Het regent vandaag weer behoorlijk en hoe dichter we bij zee komen hoe meer het op storm begint te lijken.
Cai Rong is een levendig havenplaatsje met veel mooi gekleurde houten boten en nu met die storm waai je bijna uit je ondergoed als je op de kade staat. Het is maar de vraag of we morgen hier weg kunnen. De hoofdstraat is een beetje saai en er is geen internet te vinden. Ik vraag maar even bij de mobile telefoonwinkel of ik even mag internetten, "nou liever niet maar doe maar".
We hangen wat rond en schuilen als enige toerist hier wat op een terras. Naast ons is een begrafenis gaande. De gasten dragen allemaal een witte band om het hoofd en de mensen zijn druk met elkaar in gesprek.(zie ook mijn foto van de begrafeniskar op mijn homepage).
Je kunt hier goed vis eten en de vrouw van het restaurantje naast ons hotel klampt mij vanmiddag al direct aan of we 's avonds bij haar willen eten. Dat is afgesproken. Het is een klein ongezellig kamertje met, zoals je hier veel ziet, een emmer vis en een keuken buiten onder een luifel voor de deur.
We zijn vandaag de enige eters. Ze heeft nog een jong kind wat mij nog enige afleiding geeft. Het eten is lekker maar te duur. Dat krijg je waarschijnlijk als het gezin nog niks verdiend heeft die dag. Voor het goede doel dan maar.
Wordt vervolgd...

Foto's

8ff46.jpg
8ff46.jpg
Jeannette
98d59.jpg
98d59.jpg
Jeannette
ac01c.jpg
ac01c.jpg
Jeannette