Ha Long Bay

'518274' door hbplaatjes '518274' door hbplaatjes

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Ha Long Bay somber -.

hbplaatjes

Eén van de highlights in Vietnam is Halong Bay. Het bleek dat wijde minicruise daar op een hele mooie kleine boot (De Valentine) hadden. Deze boot heeft 2 mooie kamers, een eetzaal en een groot terras op het dek. De andere kamer bleef leeg, dus de hele boot voor ons zelf. De verzorging was geweldig. Wat niet zo erg meewerkte was het weer. Somber en af en toe regen. Desondanks was het toch genieten van dit prachtige gebied. Daarnaast had het sombere weer ook wel iets en was het op die manier ook erg mooi.

'553901' door photofreak '553901' door photofreak

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Good morning Vietnam

photofreak

Ik had elke morgen de neiging om die kreet heel hard te roepen. Mijn rondreis begon in Halong Bay. Helaas had ik geen stralend mooi weer. De Ha Longbaai (Vietnamees: Vinh Ha Long) is een baai bij de stad Ha Long in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin, nabij de grens met China. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat zo'n 1500 vierkante kilometer. Vinh Ha Long betekent in het Vietnamees Baai van de dalende Chinese draak. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan. Verschillende van de eilanden zijn hol, met enorme grotten. In 1994 is de Ha Long Baai opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam. info: Wikipedia.

'508126' door CBurgstad '508126' door CBurgstad

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Sprookjeswereld

CBurgstad

Als je Vietnam bezoekt, mag een bezoek aan Ha Long Bay eigenlijk niet ontbreken. De baai beslaat circa 1500 km2 en uit de zee rijzen meer dan 3000 kalkstenen eilandjes op. Aan het begin van de middag stappen we het schip op en installeren ons snel in de hut om daarna op het dek te gaan zitten om maar geen seconde te missen van deze sprookjesachtige omgeving. Gelukkig treffen we het met het weer en is het droog en de eerste uren zijn we niet van het dek te slaan! We blijven gelukkig 24 uur in de baai en genieten volop van de ondergaande zon, de stilte van de nacht en een rustige terugvaart naar het vasteland. Wat is dit toch een fantastisch gebied!!! Gelukkig dat we dit hebben mogen ervaren!

'502331' door Jeanne '502331' door Jeanne

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Karstgebergte in zee

Jeanne

Halong Bay (UNESCO werelderfgoed) het Karstgebergte in zee, is de moeite waard te bezoeken. Het mooiste is om met een Chinese Jonk door het gebied te varen en dan ook met een overnachting. De zonsondergang maar ook de zonsopkomst om 5 uur in de ochtend is een bijzondere ervaring.

'522834' door Jenny '522834' door Jenny

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Verkoop aan zwemmers?

Jenny

De eerste dag van ons verblijf in Halong Bay was een bijzonder zonnige. Aan het eind van middag werd het anker uitgegooid en konden we een op de plek waar we ook de nacht zouden doorbrengen een verfrissende duik in het smaragdgroene water nemen (niet aan te raden als je je badkleding schoon wilt houden). Terwijl we lekker in het water lagen verscheen ineens deze varende verkoopster die graag zaken wilde doen. Helaas voor haar hadden we, vreemd genoeg, geen van allen geld op zak (ik wel mijn onderwatercameraatje).

'459252' door JaccoenLaurie '459252' door JaccoenLaurie

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Leven in Halong Bay

JaccoenLaurie

Hoe zou het zijn om net als de locals een leven lang in het prachtige Halong Bay te wonen? De huisjes zijn misschien niet groot, maar wat een prachtige plek is dit. Het lijkt zo onecht. Toen we er voor het eerst aankwamen, doemden langzaam allerlei kleine drijvende huisjes op tussen al die torenhoge rotsen. Een fenomenaal gezicht!

'502140' door reysigers '502140' door reysigers

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Fruit te koop.

reysigers

Terwijl wij naar Halong Bay varen, proberen verkopers/sters ons hun koopwaar te verkopen. Halong Bay ligt In het noordwesten van Vietnam. Vreemd gevormde rotsen rijzen hier op uit zee en geven, samen met de vissersboten, een prachtig panorama.

'442746' door janinesreizen '442746' door janinesreizen

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Halong Bay, Vietnam

janinesreizen

Wat heb ik genoten van Halong Bay. Met een gezellige groep mensen was het helemaal niet erg dat we de eerste twee dagen op de boot niet zo mooi weer hadden. Maar toen de derde dag de zon begon te schijnen werd het landschap nog mooier en was het heerlijk om op het buitendek het prachtige landschap aan je voorbij te zien trekken.

'455249' door konne000 '455249' door konne000

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Makaak

konne000

Toen we aanlegden bij één van de eilandjes van Halong Bay, zag ik tot mijn grote verbazing apen. Had gelezen dat er geen wildlife op de eilanden was, maar dit dan? Nu schijn ooit iemand 2 aapjes (makaken) meegenomen te hebben en daar gedropt. Als je denkt dat ze geen voedsel hebben kom je bedrogen uit, want elk schip dat daar aanlegt om de grotten te bezoeken, geeft de mensen wat fruit voor ze mee. Zo overleven ze dus en het worden er steeds meer!!

'447953' door barry1976 '447953' door barry1976

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Halong Bay

barry1976

Vanuit de ingang van de Bo Hon grot in Halong Bay heb je een mooi overzicht van de baai en kun je zien hoe druk het er is. Wij waren er niet eens in het hoogseizoen. Overigens is het een prachtige omgeving.

'462899' door LizetteGlobetrotter '462899' door LizetteGlobetrotter

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Zonsondergang in Ha..

LizetteGlobetrotter

Mijn reis door Vietnam sloot ik af met een tweedaags bezoek aan Ha Long Bay. Wat mij betreft terecht een van de zeven wereldwonderen. Ik raakte niet uitgekeken. Deze zonsondergang is de laatste die ik in Vietnam heb meegemaakt en daarmee had de afsluiting van de reis niet mooier kunnen zijn.

'452491' door konne000 '452491' door konne000

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Hang Dau Go

konne000

Excursies naar de Halong Bay zijn meestal inclusief een bezoek aan een grot, eigenlijk het meest bezienswaardige hier. Ze zijn fantastisch mooi, maar op drukke dagen zitten ze tjokvol toeristen. De schoonheid wordt verder teniet gedaan door de vele lampen! Hier de meest bezochte grot de Hang Dau Go!

'447967' door barry1976 '447967' door barry1976

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Slechte dag

barry1976

De dame op de foto kijkt niet zo vrolijk op de foto en dat is jammer. Ergens begrijp ik het wel, want een roeiboot met 15 overenthousiaste toeristen in beweging houden, is een uitdaging.

'510086' door Jenny '510086' door Jenny

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Beschutting in Halong

Jenny

Halong Bay is een adembenemend mooie baai in de Golf van Tonkin. Tal van kalksteenrotsen steken uit het smaragdgroene water, je waant je in een sprookje. Je kunt je hier met een jonk (zeilschip ontwikkeld in China, vergrote sampan) doorheen laten varen, waarbij je de keuze hebt uit een dagtrip of een dag èn nacht (dus slapen op de boot en een langer verblijf kan natuurlijk ook). Eenmaal "op weg" is er de mogelijkheid om over te stappen op een traditionele sampan en een drijvend dorp te bezoeken. Je wordt door een gespierde roeier m/v rondgevaren. Onderweg zagen we deze bejaarde man met zijn boot in een uitsparing in een van de kalksteenrotsen afgemeerd liggen, een mooi beschut plekje. (Voor een mooier beeld foto openen a.u.b.).

'445633' door JaccoenLaurie '445633' door JaccoenLaurie

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Uitzicht in Bai Tu...

JaccoenLaurie

We wisten van te voren al dat we de omgeving van Halong Bay voor geen goud wilden missen. Omdat we hoorden dat Halong Bay zelf nogal druk zou zijn en overspoeld wordt door toeristen, hebben we besloten om een wat luxere cruise te doen naar Bai Tu Long Bay. Deze baai is het kleinere broertje van Halong Bay, maar zeker niet minder indrukwekkend. Er is maar één tour agency die daar mag varen wat zorgt voor een ultieme rustige ervaring. Geen andere toeristen, geen files van boten. Alleen prachtige uitzichten zoals die op deze foto! (Even openen.)

'554054' door photofreak '554054' door photofreak

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

De verrassende grot

photofreak

Verblijf je een paar dagen op een boot in Halong Bay dan mag je zeker deze excursie niet missen. Je gaat met een kleinere boot naar Hang Su'ng sót, oftewel de verrassende grot. Je moet eerst ongeveer honderd treden omhoog en komt dan in een kleiner gedeelte maar dat is al mooi en dan ga je naar beneden en kom je in deze grote verrassende grot. Verrassend is deze zeker. De grot is behoorlijk groot en hier en daar kleurrijk verlicht. Het lijkt net of je een sprookje binnenloopt. Foto wel even vergroten.

'527496' door Dianadm '527496' door Dianadm

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Cat Ba

Dianadm

Het eiland Cat Ba is het grootste eiland van Halong Bay. Ca Ba is in 1986 uitgeroepen tot een nationaal park om de diverse ecosystemen van het eiland te beschermen en is daarom nog grotendeels onaangetast. Je kunt er diverse activiteiten doen zoals wandelen, fietsen, kayakken en bergbeklimmen. Het eiland wordt grotendeels overdekt door jungle. Verwacht geen groot wild, maar er zijn wel apen, spinnen (ter grootte van je vuist), wandelende takken, veelkleurige vlinders, krabben en vleermuizen. Het eiland heeft een aantal dorpen. Naast de 'normale' dorpen zijn er ook drijvende dorpen, waar vis gekweekt wordt (ik meen panga). Cat Ba wordt voornamelijk bevolkt door vissers, hoewel ik ook wel wat rijstvelden heb gezien. Kortom, een heerlijk eiland om een paar dagen door te brengen.

'526253' door CBurgstad '526253' door CBurgstad

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Ha Long Bay

CBurgstad

Als je Vietnam bezoekt, mag een bezoek aan Ha Long Bay eigenlijk niet ontbreken. De baai beslaat circa 1500 km2 en uit de zee rijzen meer dan 3000 kalkstenen eilandjes op. Aan het begin van de middag stappen we het schip op en installeren ons snel in de kleine hut om daarna het dek op te gaan om maar geen seconde te missen van deze sprookjesachtige omgeving. Gelukkig treffen we het met het weer en is het droog en de eerste uren zijn we niet van het dek te slaan! We blijven gelukkig 24 uur in de baai en genieten volop van de ondergaande zon, de stilte van de nacht en een rustige terugvaart naar het vasteland. Wat is dit toch een fantastisch gebied!!!

'518438' door silly '518438' door silly

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Winkeltje

silly

Halong Bay is een prachtig rotsachtig Kartsgebergte in de zee voor de kust in het noorden van Vietnam, ten oosten van Hanoi. Halong Bay is waarschijnlijk de meest populaire toeristische attractie van Vietnam, en tevens een internationaal bekende bezienswaardigheid. Niet alleen staat de prachtige baai op de lijst met UNESCO World Heritage Sites, ook is het in 2012 uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wonderen van de wereld.Deze dame kwam voorbij varen met haar bootje vol lekkers..

'451450' door konne000 '451450' door konne000

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Drijvend dorp

konne000

Varende in de Halong Bay kom je niet alleen de prachtige, puntige kalkstenen pieken tegen, maar ook drijvende huisjes, die samen een dorpje vormen. Hier wonen de vissers, maar ook veel mensen die een klein supermarktje op hun boot hebben, waar je van alles en nog wat kunt kopen, en die langs de grote toeristenboten komen om hun spulletjes te verkopen!

'502228' door midejo '502228' door midejo

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

'Riding' off into...s

midejo

Op onze laatste avond in Ha Long Bay, Vietnam hebben wij genoten van dit prachtige uitzicht. Ha Long Bay is een ontzettende toeristische plek waar je toeristische dingetjes kunt doen, desalniettemin is het uitzicht adembenemend en absoluut de moeite waard om heen te gaan. Eenmaal aangekomen kijk je je ogen uit en kom je op de een of andere manier zo tot rust. Dit effect wordt nog meer versterkt als je in kanootje langs de rotsformaties vaart: je voelt je -letterlijk- ongelofelijk klein. Tip: vaar/kano/kajak niet de route die de gids aangeeft, maar ga juist naar links als hij rechts zegt. Je hebt dan het rijk voor jezelf en ontdek je allemaal verborgen strandjes e.d.! Vergeet alleen de weg terug niet :-)

'452114' door konne000 '452114' door konne000

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Mistige wereld

konne000

Halong Bay, een fantastisch mooi gebied om met de boot door de puntige opstaande krijtrotsen te varen! Een beetje zon zou dan wel prettig zijn voor het uitzicht en de fotografie, maar wij hadden 2 dagen mist! Toch heeft ook dit wel iets, heeft wel enige sfeer, vind ik zelf!

'554133' door photofreak '554133' door photofreak

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Vissers

photofreak

Gelukkig zijn er naast al die cruiseboten ook nog gewone vissersboten te bewonderen in dit geweldige gebied. Ondanks dat ik grijs en bewolkt weer had, heb ik echt genoten daar. Ik kan het dus ook aanraden. Foto wel even openen.

'493948' door wimraaijen '493948' door wimraaijen

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Ha Long to row this..

wimraaijen

Het lijkt alsof deze roeier nog een heel eind te gaan heeft. Maar niets is minder waar. In de rug ligt een van de drijvende dorpjes van Ha long Bay. Maar het beeld van de eenzame roeier is natuurlijk wel leuk.... Met de karakteristieke heuvels op de achtergrond.