Cu chi tunnels malaria

Is er malaria in Cu chi tunnels en wat zijn de malaria gebieden Cu chi tunnels? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Cu chi tunnels, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Cu chi tunnels. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Cu chi tunnels verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Cu chi tunnels om te zien of jouw Cu chi tunnels reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Cu chi tunnels is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Cu chi tunnels

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Cu chi tunnels.  

Informatie over Cu chi tunnels

Beste foto's & tips van Cu chi tunnels

'530027' door CBurgstad '530027' door CBurgstad

VietnamCu chi tunnels

VietnamCu chi tunnels

Tegenstelling

CBurgstad

Tijdens een verblijf in het zuiden van Vietnam zal vrijwel iedereen een bezoek brengen aan de Cu Chi tunnels. Rond 1940 werd al begonnen met het graven van de tunnels en in de tijd van de Vietnamoorlog in 1967 bestond het uit een 200 km lang stelsel van tunnels, slaapzalen, keukens, wapenopslagplaatsen en drukkerijen van waaruit 18.000 Vietcongstrijders hun strijd voerden tegen de Amerikanen. Op het hoogtepunt van de oorlog kwamen hier 200.000 granaten per maand neer en hiermee werd Cu Chi "het meest gebombadeerde, beschoten, vergaste, ontbladerde en algemeen verwoeste gebied in de geschiedenis van oorlogsvoering". Naast een kennismaking met de smalle tunnels, krijg je tijens een bezoek ook een beeld van de door Vietcong gebruikte boobytraps om de Amerikanen te doden of te verminken. Bij het verlaten van het terrein fladdert een vlinder rond mijn hoofd, gaat vlak naast mij op een tak zitten en spreidt de vleugels. Hoe groot kan een tegenstelling zijn..................

'538636' door JBussers '538636' door JBussers

VietnamCu chi tunnels

VietnamCu chi tunnels

Wees welkom in de Cu.

JBussers

Ongeveer 35 km ten noordwesten van Ho Chi Minh-stad, ligt een gigantisch ondergronds tunnelcomplex dat tijdens de Vietnamoorlog diende als schuilplaats voor de Viet Cong. In de jaren 40 werden de eerste tunnels door de Viet Minh gegraven. De Viet Cong breidde het tunnelstelsel uit tot een netwerk van 250 km! Er verrees een complete ondergrondse stad, met woon- en slaapvertrekken, opslagplaatsen, commandoposten, keukens, operatiekamers en niet te vergeten vele boobytraps voor de vijand.  Het district Cu Chi was in de oorlogen van grote strategische waarde. Van hieruit infiltreerden commando-eenheden van de Viet Cong Saigon om er sabotage te plegen. Om daaraan een einde te maken, besloten de Amerikanen een militaire basis in het gebied te vestigen. Zonder het te weten bouwden ze de basis voor de 25e infanteriedivisie precies boven het tunnelcomplex en gaven ze de Viet Cong de gelegenheid 's nachts verrassingsaanvallen op het kamp uit te voeren. Toen de Amerikanen eenmaal hadden ontdekt dat de tunnels er waren begonnen ze met tegenaanvallen. Ze zetten honden in om de tegenstander in de tunnels op te sporen. De Viet cong bedacht hier echter iets slims op. Pepers. Door de geur raakten de honden gedesoriënteerd. Daarnaast waren er vele boobytraps, zoals gaten in de grond met gruwelijke pinnen. Na vele pogingen om de viet cong aan te vallen werd het ontruimde gebied uitgeroepen tot free-fire zone en bestookt met ontbladeringsmiddelen, napalm en bommen. Cu Chi werd de zwaarst gebombardeerde streek van Vietnam. Door de tunnels konden vele mensen dit echter gewoon overleven.

'1098788' door hestermaasdam '1098788' door hestermaasdam

VietnamCu chi tunnels

VietnamCu chi tunnels

Rijstvelletjes maken

hestermaasdam

Op vakkundige wijze maakt deze dame de flinterdunne rijstvellen , ze moeten even drogen en dan kunnen ze gestapeld en verpakt worden. Voor gebruik even vochtig maken en dan vulling erop ,dichtvouwen voor een heerlijke loempia.

Laat kaart zien