Centraal Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Crazy House in Da Lat: het vreemdste huis van Vietnam

Centraal Vietnam,
Vietnam


Het Hang Nga guesthouse, of ‘Crazy House’, is een heel bijzonder gebouw in Da Lat. Het is ontworpen en gebouwd is door Vietnamese architect Dang Viet Nga, die er zelf ook woont. De architect werd geïnspireerd door de natuurlijke omgeving en heeft dit doorgevoerd in het ontwerp.

Het huis doet zijn naam eer aan: het is een ‘gek’ huis, qua vorm uniek is in de wereld. Het gebouw lijkt op een reusachtige Banyan boom met tak-achtige structuren die langs de muren ‘groeien’ en boven het dak uitkomen. Het gebouw heeft veel ongelijke ramen en tunnelvormige trappen. Er komen veel natuurlijke elementen voor zoals dieren, paddenstoelen, spinnenwebben, lava-achtige vormen en grotten. De stijl van het Crazy house wordt vaak vergeleken met het werk van Gaudi maar ook met Walt Disney. Sinds de opening in 1990, wordt het gebouw geroemd om zijn unieke architectuur en het is toegevoegd aan een lijst van 's werelds meest bizarre gebouwen in Chinese krant People's Daily.

Je kunt het huis bezoeken, maar je kunt er ook overnachten. Want behalve een toeristische trekpleister is het ook gewoon een guesthouse. Er zijn tien themakamers, zoals de tijgerkamer, adelaarkamer en de termietenkamer. Alle kamers zijn gedecoreerd volgens het thema en ingericht met handgemaakte meubelen. De kamers zijn met elkaar verbonden door smalle bruggen, die omgeven zijn door een wirwar van groen.

Voor nog geen euro (VND 20 000) kun je het huis bezoeken. Overnachten kost ongeveer 35 euro per nacht voor een éénpersoonskamer en ongeveer 60 euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Zeker met kinderen is het huis geweldig om te bezoeken.

Het Crazy House is goed bereikbaar, het ligt iets meer dan 1.5 kilometer buiten het centrum van Da Lat. Iedere taxichauffeur weet het huis te vinden.

Adres: 03 Huynh Thuc Khang Street,Ward 4, Da Lat, Vietnam