Centraal Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cham torens

Centraal Vietnam,
Vietnam


Vanuit ons hotel in Nha Trang was speciaal voor ons een mooie fietstocht uitgezet, zodat we op eigen gelegenheid de omgeving konden verkennen.
’s Ochtends zijn 12 huurfietsen bij het hotel neergezet, waar we er eentje konden uitzoeken, we hadden een uitgestippelde fietsroute meegekregen om een mooie fietstocht in de omgeving te maken. In de beschrijving stonden steeds afstanden aangeduid, maar dat is moeilijk te volgen als je geen kilometerteller hebt. Een paar keer een afslag gemist of te vroeg genomen, dus weer terug gefietst om de route op te pikken. Precies halverwege raakte mijn voorband lek, die ik daarna nog vele malen bij een brommerwerkplaats moest laten oppompen, al dan niet tegen betaling van 1000 of 2000 Dong.
Bij de houten brug (iedereen moet hier tol betalen) over de Cai rivier even heerlijk op een terrasje naast de brug gezeten. Leuk om het lokale leven en transport met fietsen en brommertjes een tijdje gade te slaan.
Bij terugkomst in de stad nog de Ponagar Cham toren bekeken. Terug in het hotel hadden ze geen andere fiets meer en we konden ook niet duidelijk maken dat ie geplakt moest worden