Centraal Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Vietnam image

Centraal Vietnam

Centraal Vietnam
Vietnam
Smilingfred

Vietnam duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme in Vietnam

In November 2010 maakte ik een reis van Noord naar Zuid-Vietnam met de Vietnamese touroperator www.footprintsvietnam.com
Deze Vietnamese reisorganisatie is zeer goed geïnformeerd met betrekking tot duurzaam toerisme en op hun eigen zeer goede internet-site ziet u wat ze doen en aanbieden.
Ze ondersteunen niet alleen de dorpelingen in de eco-districten, ze doneren ook sommen geld aan deze dorpelingen. Footprint geeft ook trainingen in hoe de dorpelingen in deze eco districten met reizigers en toeristen moeten omgaan zonder hun eigen indentiteit te verliezen, zodat de dorpelingen hun eigen geld kunnen verdienen.
Ik had het voorrecht om op verschillende plaatsen in binnenlandse pensions te verblijven gedurende mijn reis. Het ene binnenlandse pension is anders dan de andere. Gelukkig voor mij, hierdoor leerde ik meer mensen en hun gebruiken kennen. De gastvrijheid die ze gaven was meer dan uitstekend. Dankzij Miss Hien van het het dorpspension nabij Hue, kreeg ik niet alleen een goed inzicht op hun manier van leven, ik voelde me bij hen thuis en was verrast waarop ik als Europeaan werd behandeld.Ook in de Mekong Delta logeerde ik bij Vietnamese mensen thuis, ver weg van drukte en rumoer.
Ik heb ervaren dat Footprint hen goed opgeleid heeft , tot volle tevredenheid van de reizigers die er geweest zijn en nog zullen komen.
Niet alleen de gastvrijheid was geweldig, de accommodaties, de uitgebreide maaltijden en de discussies die ik gehad heb met de families.Ik kreeg door hen een fijne indruk van het familie leven op het platteland van Vietnam. Grappig om te zien hoe Miss Hien en haar familie , mijn verblijf bij hen, met een grote glimlach tot een memorabel deel van mijn reis maakte.
Ik maakte in zowel in de omgeving van Hue en later in de Mekong Delta fietstochten op zeer goede mountainbikes. Hoge kwaliteit zoals we deze mountainbikes ook in Nederland hebben. De gidsen waren zeer vriendelijk en behulpzaam. Toen het begon te regenen, gaven ze ons poncho's en een regenbroek, wat een service! Zelfs een persoonlijke communicatie systeem tussen de fietsgids Mister Hien en wij (walky talky) ontbraken niet.
Duurzaam toerisme is zeer belangrijk om echt het land Vietnam te leren kennen!, Mister Son van Footpint doet, samen met zijn medewerkers, een enorme goede job op het gebied en ter ondersteuning van het duurzame toerisme in Vietnam.

Als je geïnteresseerd bent in het echte duurzame toerisme van Vietnam en niet wilt gaan waar de bussen met honderden toeristen heen gaan, maar echt wilt genieten van het verborgen Vietnam, kijk dan eens op de internetsite van Footprint.
Ik heb het erg naar mijn zin gehad.

Fred Vorstenbosch jan 2011.