Centraal Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Vietnam image

Centraal Vietnam

Centraal Vietnam
Vietnam
Kellen

Overstromingen

Overstromingen

Jullie ken vast wel het gevoel wat je hebt als het 1 week achter elkaar aan 1 stuk door regent in NL. Nou wij kunnen jullie vertellen dat die hoeveelheid regen hier in 1 dag kan vallen!!!!!
En kun je dan nagaan hoe wij ons voelden toen het meer dan 48 uur aan 1 stuk door stortregende (dus niet denken aan miezer regen) op een tropisch bounty-eiland!!!!!

Het begon afgelopen vrijdagavond daar te regenen en dat is doorgegaan tot gisteravond.
Tja wat kun je dan doen met stortregens op een bounty-eiland? nou ja hetzelfde als wat je anders doet maar dan binnen. Dus lekker relaxen, boekjes lezen, beetje bijslapen, reisdagboek bijwerken, en je verder alleen maar druk maken om de eet-tijd (ontbijt, lunch en diner waren inclusief).
Ach en dan plan je toch als het even een beetje miezerd een wandeling (Bas en Karin). Een wandeling om het eiland, dat moest geen probleem zijn..... Nou de wandeling was mooi en dwars door de jungle, mooie vergezichten, tot het halverwege weer begon te stortregenen.....
Zeik en zeiknat kwamen we aan (in de hoop dat onze mobiele telefoons het nog deden want die hadden we mee om foto's mee te maken).
Helaas voor ons droogden onze kleding niet al te snel (om over onze doorweekte schoenen maar niet te spreken) in ons Bamboehutje.

De terugreis was gisteren helemaal een avontuur. Al lopend naar de boot kwamen we er al snel achter dat er grote stukken van het strand waren weggeslagen en het water van de berg afkolkte de zee in. Op de pier werden we zowat de zee ingeblazen, zo hevig waaide het.
Op de boot dachten we droog te blijven, nou nee dus......wederom zeiknat (oke we hadden wel een beetje poncho om).
Op weg naar Nhra Trang zagen we pas wat de regen echt had aangericht.
Huizen onderwater, straten blank, stukken van de bergen naar beneden gerold, etc. Echt complete stukken land stonden blank met daarin stroomversnellingen.
Ook had al het water overal heel veel zand achtergelaten.
Het mooie is wel dat de mensen hier precies weten hoe ze ermee om moeten gaan en dat het dagelijks leven dus gewoon doorgaat.

Gisteravond hebben wij ons op het station laten afgezetten, helaas door een foutje van ons kwamen we erachter dat we niet 4 nov maar 5 nov met de nachttrein naar Danang zouden vertrekken.....
Daar zit je dan in een stad waar je helemaal niet wilt zitten!!!!!
Hoteltje gezocht, wat gegeten en vervolgens een plaatselijke fles wijn gekocht met pringels om op onze hotelkamer Vietnamese TV te gaan kijken.
Ooo en niet vergeten de fohn overmatig te gebruiken op onze hotelkamer! Die heeft overuren gedraaid om echt alles maar dan ook alles (behalve de schoenen) droog te kunnen krijgen.
Maar acht vanochtend weer met frisse moed de stad ingetrokken (en warempel is het nu DROOG!!!!), eerst een Boedhistisch klooster/pagode bekijken, vervolgens naar Champ-tempels en vanmiddag lekker over de markt geslenterd en langs de zee gelopen.

Straks naar het hotel, spullen pakken, eten en naar de nachttrein.
Op naar het volgende avontuur