Cat Tien NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cat Tien, een paradijs voor natuurliefhebbers

Cat Tien NP,
Vietnam


Het Cat Tien National Park is één van de grootste nationale parken van Vietnam. Het NP is bekend om zijn enorme biodiversiteit en heeft uitzonderlijk mooie natuur. Er zijn verschillende landschappen te vinden van laagland tot tropisch regenwoud. Het gebied staat onder supervisie van het Wereld Natuurfonds, die er verschillende re-integratie programma’s heeft voor bedreigde planten- en diersoorten.

Cat Tien ligt tussen Ho Chi Minh Stad en Dalat. Je kunt vanaf beide steden de bus nemen, een rit van 4 tot 5 uur, naar het dorp Ma Da Gui (de bus stopt niet bij het park). Daar ga je per taxi of brommer naar de rivier, waar de pont ligt die je naar het NP brengt.

In het park kun je mountainbiken, wandelen en verschillende jungle trekkings doen (ook 's avonds). Grote diersoorten vind je hier niet, maar wel veel kleinere dieren, zoals sikaherten, reptielen en gibbons. Voor vogel- en vlinderliefhebbers is het Park een waar El Dorado, er leven maar liefst 326 vogel- en 400 vlindersoorten. In de jungle is het één kakofonie van vogel- en krekelgeluiden. Tijdens onze trekking liepen we ook langs het Crocodile Lake (zie foto), waar helaas op dat moment geen krokodil te zien was.

Cat Tien is een gebied waar je makkelijk meerdere dagen kunt doorbrengen. Overnachtingen kunnen ter plekke geregeld worden, maar het is aan te raden om te reserveren (vooral in het hoogseizoen) omdat er maar een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten.