Cat Tien NP malaria

Is er malaria in Cat Tien NP en wat zijn de malaria gebieden Cat Tien NP? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Cat Tien NP, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Cat Tien NP. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Cat Tien NP verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Cat Tien NP om te zien of jouw Cat Tien NP reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Cat Tien NP is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Cat Tien NP

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Cat Tien NP.  

Informatie over Cat Tien NP

Beste foto's & tips van Cat Tien NP

'532019' door Dianadm '532019' door Dianadm

VietnamCat Tien NP

VietnamCat Tien NP

Cat Tien, een paradij

Dianadm

Het Cat Tien National Park is één van de grootste nationale parken van Vietnam. Het NP is bekend om zijn enorme biodiversiteit en heeft uitzonderlijk mooie natuur. Er zijn verschillende landschappen te vinden van laagland tot tropisch regenwoud. Het gebied staat onder supervisie van het Wereld Natuurfonds, die er verschillende re-integratie programma’s heeft voor bedreigde planten- en diersoorten. Cat Tien ligt tussen Ho Chi Minh Stad en Dalat. Je kunt vanaf beide steden de bus nemen, een rit van 4 tot 5 uur, naar het dorp Ma Da Gui (de bus stopt niet bij het park). Daar ga je per taxi of brommer naar de rivier, waar de pont ligt die je naar het NP brengt. In het park kun je mountainbiken, wandelen en verschillende jungle trekkings doen (ook 's avonds). Grote diersoorten vind je hier niet, maar wel veel kleinere dieren, zoals sikaherten, reptielen en gibbons. Voor vogel- en vlinderliefhebbers is het Park een waar El Dorado, er leven maar liefst 326 vogel- en 400 vlindersoorten. In de jungle is het één kakofonie van vogel- en krekelgeluiden. Tijdens onze trekking liepen we ook langs het Crocodile Lake (zie foto), waar helaas op dat moment geen krokodil te zien was. Cat Tien is een gebied waar je makkelijk meerdere dagen kunt doorbrengen. Overnachtingen kunnen ter plekke geregeld worden, maar het is aan te raden om te reserveren (vooral in het hoogseizoen) omdat er maar een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten.

'533235' door Dianadm '533235' door Dianadm

VietnamCat Tien NP

VietnamCat Tien NP

Verstoppertje spelen

Dianadm

Onze trekking door het Cat Tien NP begint goed. De gids neemt ons gelijk mee naar een vervallen gebouwtje en wijst ons op een slang in de hoek bij het dak. Het is Bamboo-Pit-Viper-snake, een veel voorkomende slang in Zuid-Oost Azië die tot de adder-familie behoort. De slang is net weer terug van zijn 'nachtdienst' en zal de rest van de dag gaan slapen. Moe maar voldaan trekt hij zich terug tussen de balken en het dak, zijn favoriete plekje.

'538684' door Dianadm '538684' door Dianadm

VietnamCat Tien NP

VietnamCat Tien NP

Oog in Oog

Dianadm

De tokeh is een veel voorkomende hagedis die tot de familie van de gekko's behoord. Het is een opvallende verschijning, hij is groot (tot wel 40 cm) en heeft kenmerkende roestkleurige en witte stippen. Door de kleine hechtkussentjes (lamellae) aan zijn tenen, kan hij overal tegenop klimmen. Je ziet ze veel tegen de muren van huizen, maar ook in de bossen, hun oorspronkelijke habitat, komen ze veelvuldig voor. Het zijn nuttige insecteneters die zich tegoed doen aan kakkerlakken en sprinkhanen. Tokeh's zijn nachtdieren en worden pas tegen de avond actief. Dit exemplaar kwamen we tegen tijdens een avondexcursie in het Cat Tien NP. Niet geheel ongevaarlijk om zo dichtbij te komen, tokeh's kunnen flink bijten en laten daarna niet meer los.

Laat kaart zien