Vietnam

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vietnam image

Vietnam

Vietnam
Azië
DBluemink

Vietnam

Vietnam,

Onze reis is weer begonnen!

Dit jaar maken we een reis door Vietnam.
We beginnen in Ho Chi Min Stad, ook wel Saigon genoemd.
Ook dit jaar was het een lange reis waar Henry en ik echt wel even tijd voor nodig hadden om bij te komen, de kinderen Isa en Fiene hadden er een stuk minder last van, flexibel als ze zijn.

We verblijven een paar dagen in de stad om bij te komen.
We struinen door de stad in de ochtend in de middag liggen we lekker bij het zwembad in het hotel om vervolgens in de avond weer op pad te gaan om lekker te eten. Het is druk, heel druk in de stad. Overal rijden brommers met manden achterop, de een vervoerd zijn kippen en de ander zijn gezin. Het is dan ook iedere keer weer een uitdaging om over te steken. De leukste koffie en eettentjes liggen in de smalle steegjes die je snel over het hoofd ziet, waar de mensen je met een grote glimlach welkom heten.

De oorlog van het verleden is nog volop aanwezig in het dagelijks leven.
De verminkte mensen zien we af en toe lopen in de stad als gevolg van de chemicaliën die gebruikt zijn in de oorlog, de stad is echt al voor een groot deel opnieuw opgebouwd, maar nog steeds niet alles is gerenoveerd. We zijn in het oorlogsmuseum geweest, toeristische plek waar we eigenlijk niet zo van zijn maar ontzettend indrukwekkend is. Wat is het hier een verschrikkelijke oorlog geweest, de originele gevangenis staat er nog en verder alle gevechtsvliegtuigen en heel veel foto’s van alle gebeurtenissen. Je kent de films, de documentaires maar om het hier te zien en vooral bij de Vietnamese te voelen is best heel heftig. De kinderen stellen er veel vragen over en willen niet alles zien, wat heel goed is van ze om dat aan te geven.

Onze verwachting was dat het toch echt inmiddels wel heel toeristische hier zou zijn in de stad, maar dat valt heel erg mee. Er zijn toeristen maar dit zijn voornamelijk Aziatische mensen, Europeanen kan je op een hand tellen. Isa en Fiene zijn dan ook een attractie op zich voor de Vietnamese mensen.

Morgen weer een reisdag, we vliegen dan met een korte vlucht naar Hue aan het strand.

Laterrrrr

Foto's

Blog foto
Blog foto
DBluemink
Blog foto
Blog foto
DBluemink