Mist iemand een Boeing? image
Jan-Petra

Mist iemand een Boeing?

De luchthaven Hanoi Noi Bai in Vietnam zit in zijn maag met een Boeing 727. Het vliegtuig staat al sinds eind vorig jaar onbemand op het vliegveld. De eigenaar van de kist heeft zich nog steeds niet laten zien.

Het toestel heeft een Cambodjaanse vlag op de romp en draagt de naam Air Dream. Ondanks onderzoek is de rechtmatige eigenaar nog steeds niet gevonden. Een luchtvaartmaatschappij met de naam Air Dream bestaat namelijk helemaal niet.

Vlak voor de kerstdagen
De Boeing zou net voor de kerstdagen van Siem Reap in Cambodja naar Vietnam zijn gevlogen en staat sinds die tijd onbemand op de baan. Er wordt gespeculeerd dat de eigenaar een luchtvaartmaatschappij in Cambodja is, die niet heeft gemerkt dat zijn vloot niet compleet is.

Nergens papieren
De mogelijkheid bestaat dat het vliegtuig hoort bij de vloot van Royal Khmer. Deze maatschappij ging kort geleden failliet na het aanbieden van te goedkope vliegtickets. Maar van het faillissement zijn nergens papieren te vinden. De Vietnamese internetkrant VietnamNet meldt dat de eigenaar misschien ook wel de hoge parkeerkosten voor het vliegtuig wil ontwijken en daarom de Boeing heeft achtergelaten.

Schroothoop
De eigenaar van het toestel moet zich snel melden, want het vliegtuig kan niet langer op het vliegveld blijven hangen. Binnenkort wordt de Boeing naar de schroothoop gebracht. En dat zou zonde zijn, want een spiksplinternieuwe Boeing 727 gaat voor niet minder dan gemiddeld 1,3 miljoen euro over de toonbank.