Vietnam Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Mist iemand een Boeing?

Gepubliceerd: 16 jun 2008
0

De luchthaven Hanoi Noi Bai in Vietnam zit in zijn maag met een Boeing 727. Het vliegtuig staat al sinds eind vorig jaar onbemand op het vliegveld. De eigenaar van de kist heeft zich nog steeds niet laten zien.

Het toestel heeft een Cambodjaanse vlag op de romp en draagt de naam Air Dream. Ondanks onderzoek is de rechtmatige eigenaar nog steeds niet gevonden. Een luchtvaartmaatschappij met de naam Air Dream bestaat namelijk helemaal niet.

Vlak voor de kerstdagen
De Boeing zou net voor de kerstdagen van Siem Reap in Cambodja naar Vietnam zijn gevlogen en staat sinds die tijd onbemand op de baan. Er wordt gespeculeerd dat de eigenaar een luchtvaartmaatschappij in Cambodja is, die niet heeft gemerkt dat zijn vloot niet compleet is.

Nergens papieren
De mogelijkheid bestaat dat het vliegtuig hoort bij de vloot van Royal Khmer. Deze maatschappij ging kort geleden failliet na het aanbieden van te goedkope vliegtickets. Maar van het faillissement zijn nergens papieren te vinden. De Vietnamese internetkrant VietnamNet meldt dat de eigenaar misschien ook wel de hoge parkeerkosten voor het vliegtuig wil ontwijken en daarom de Boeing heeft achtergelaten.

Schroothoop
De eigenaar van het toestel moet zich snel melden, want het vliegtuig kan niet langer op het vliegveld blijven hangen. Binnenkort wordt de Boeing naar de schroothoop gebracht. En dat zou zonde zijn, want een spiksplinternieuwe Boeing 727 gaat voor niet minder dan gemiddeld 1,3 miljoen euro over de toonbank.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Vietnam artikelen
Interview
Bekende Belg Sean Dhondt over de Peking Express-opnames

06 sep 2017, Muzikant, programmamaker en all-round Bekende Vlaming Sean Dhondt mocht onlangs zijn tanden zetten in Peking Express. Voor het populaire reisprogramma trok hij met medepresentator Rik van de Westelaken en maar liefst 140 crewleden door Laos, Cambo...

0
Handige Tips
Nooit meer visumstress met deze handige adviezen

14 jun 2017, In het ene land loop je in een paar minuten langs de douane en in het andere land kom je niet binnen zonder visum. Behoorlijk verwarrend allemaal, nietwaar?! We stelden een lijst samen van de populairste vakantielanden onder Nederlanders, die alle...

2
Reisnieuws
8x totaal onontdekte Aziatische bounty-eilanden

30 mrt 2017, De doorsnee massatoerist wordt intens gelukkig van een strandvakantie op een overbevolkt Thais eiland. Jij niet. Jij zoekt liever de rust op op één van deze totaal onbekende Oost-Aziatische paradijsjes.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.