Vietnam Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Winnaar 'Reisfoto 2014' terug uit Noord-Vietnam

Gepubliceerd: 13 jul 2015 12
Columbus Travel Reisreporter Eric ’t Kindt maakte de Reisfoto van het Jaar 2014 en won 2 tickets naar keuze. Hij vloog naar Noord-Vietnam en kwam met prachtig beeldmateriaal terug. Tijd voor een interview!
Door: Lili UjvariLokale markten met mensen in traditionele kledij vind je in Vietnam in Tham Duong op donderdag, Can Cat op zaterdag en de grootste in Bac Ha op zondag. (Foto: Reisreporter Eric 't Kindt)Reisreporter Eric 't Kindt is gepassioneerd fotograaf en reist om te fotograferen. Zonder een opleiding of cursus fotografie op zak is zijn hobby zijn passie geworden. Hij gaat niet op vakantie om uit te rusten, maar om foto’s te maken. Zo zegt hij: ‘Op reis heb ik geen tijd om te slapen, er is gewoon teveel te doen. Daarom heb ik op reis geen bed nodig; slapen doe ik thuis.' Je won 2 tickets naar keuze. Je vloog ermee naar Noord-Vietnam, waarom?

'Het ligt in Azië, er leven vriendelijke mensen en ik had foto’s gezien van andere fotografen die daar zijn geweest. En het noorden van Vietnam is minder toeristisch dan de rest van het land. Je hebt wel toeristische plaatsen, maar ook dorpjes waar weinig toeristen komen. Veel mensen nemen een vliegtuig van A naar B en zien verder weinig van het land. Wij doen soms twee dagen om van de ene naar de andere plaats te komen, maar zien onderweg ontzettend veel. Je ziet het echte land en dat interesseert me het meest.'Heb je de reis zelf samengesteld?

'De route heb ik zelf uitgestippeld, met behulp van reisbureau Vietnam A La Carte. Zij kunnen op voorhand goed beoordelen of de route wel of niet te doen is. Zo wilden we vier lokale markten bezoeken, maar die zijn alleen op vaste dagen. Dus daar moesten we goed voor plannen, zodat we daar op exact die dagen zouden zijn. En dat is gelukt!'Wat waren de hoogtepunten van deze reis?  

'De lokale markten en het plattelandsleven met de kleurrijk geklede bevolking. Iedere stam heeft zijn eigen kledij. Rond Sapa vind je vele dorpjes waar mensen nog net zo leven als 100 jaar geleden.'Wat mag je niet missen als je Vietnam bezoekt?

'Ik denk toch wel de inheemse bevoling in de bergen die je met een gids kunt bezoeken. Je gaat vanuit Sapa naar dichtbij gelegen dorpjes waar je in contact kan komen met deze prachtige mensen.'

Veel werk wordt met behulp van buffels gedaan. (Foto: Reisreporter Eric 't Kindt)Reis je vaak?

'Ik probeer ieder jaar samen met mijn vrouw een grote reis te maken. Het liefst naar Azië, naar landen als Nepal, Birma en Vietnam. Hier zijn de mensen vriendelijk en ze vinden het meestal prima dat er foto’s van hun worden gemaakt. Dit is één van de redenen waarom ik liever in Aziatische landen werk dan in Afrika bijvoorbeeld. Zo ben ik een keer in Tanzania geweest, waar het moeilijk was om mensen op de foto te krijgen. Ze willen gewoon minder graag gefotografeerd worden.’Hoe bereid je je voor op een reis?

'Ik kijk altijd op verschillende websites, zoals Columbus Travel, om tips en verhalen van anderen te lezen. Ook kom je zo makkelijk in contact met mensen die al eens eerder naar een bepaalde bestemming zijn geweest.'  Wat was tot nu toe jouw favoriete bestemming?

'Kleurrijk India. Dit was tevens mijn eerste grote reis. Toen ik 15 jaar was, liet een docent een keer dia’s zien van India. Daar was ik zo van onder de indruk, dat ik dacht: als ik later genoeg geld heb dan wil ik daarheen. Ik ben er twee keer geweest, en wil graag ooit nog een keer, maar op dit moment heb ik daar gewoon geen tijd en geld voor.'Je bent gepassioneerd fotograaf, reis je dan op een andere manier dan de gemiddelde reiziger?

‘Ik reis doelbewust naar landen waar de mooiste foto’s te schieten zijn. Ik vind het het leukst om spontaan mensen te fotograferen en omdat dit het beste lukt in Azië, ga ik daar naartoe. Ik kijk dan met het oog van een fotograaf naar de lokale bevolking. Soms vind ik dan dat ik dingen in scene moet zetten om de perfecte foto te kunnen maken. Ik denk dat de gemiddelde reiziger dit niet doet.’Heb je nog reisdromen?

'Ik heb onlangs een luxe groepsreis naar Namibië gewonnen. Maar als je als fotograaf reist dan kun je het beste alleen gaan. Nu moet ik met een groep. Qua wensen kom ik het liefst op plekken waar mensen nog eenvoudig leven. En ik ga graag naar de natuur in Zuid-Amerika, maar ik ken weinig fotografen die daar individueel naartoe gaan. Ik hoor van anderen dat het daar niet zo veilig is als je alleen reist en een fototoestel om je nek hebt hangen.'

Rijstvelden in het noorden van Vietnam. (Foto: Reisreporter Eric 't Kindt)
deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Winnaar 'Reisfoto 2014' terug uit Noord-Vietnam"

 • profile image comment

  Leuk Eric! Je hebt er weer prachtige foto's gemaakt, en zo'n prijs winnen is natuurlijk een geweldige ervaring!

  Door JMoerkens • geplaatst op 2015-07-13 19:08:56
 • profile image comment

  Leuk om te lezen Eric. Alvast veel plezier in Namibië, het zal heel anders reizen zijn dan dat je gewend bent, maar het is er prachtig!

  Door WKerkhof • geplaatst op 2015-07-22 20:08:45
 • profile image comment

  Hoi Eric. Leuk om te lezen dat je reis zo geslaagd is. We hebben al mogen genieten van mooie foto's genomen op deze reis. Mieke

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2015-07-22 11:58:23

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Vietnam artikelen

De Goede Reispodcast #6: Hoe Polarsteps de wereld verovert

Dé podcast voor de gepassioneerde reiziger. Over toerisme, reizen en avontuur. Met deze keer als reisgids: Koen Droste, oprichter van Polarsteps. Hij geeft tips en tricks voor de reiziger die alles van zijn trip wil vastleggen. Maar waarom willen we dat?

Dé podcast voor de gepassioneerde reiziger. Over toerisme, reizen en avontuur. Met deze keer als reisgids: Koen Droste, oprichter van Polarsteps. Hij...

Word jij happy van de Happy Road in Vietnam?

In het uiterste noorden van Vietnam ligt een weg die het antwoord vormt op de vraag waar je in dit populaire vakantieland nog écht weg van de massa kunt komen. Door de karstbergen en authentieke inheemse dorpen van de provincie Ha Giang slingert de Happy Road, die wij de mooiste roadtrip van Zuidoos...

In het uiterste noorden van Vietnam ligt een weg die het antwoord vormt op de vraag waar je in dit populaire vakantieland nog écht weg van de massa ku...

Een unieke trip door ’s werelds grootste grot

De Hang Son Doong Cave in Vietnam wordt gezien als ’s werelds grootste grot. Een ondergrondse jungle, unieke dierensoorten en miljoenen jaren oude fossielen maken deze mistige grot een wereld op zichzelf.

De Hang Son Doong Cave in Vietnam wordt gezien als ’s werelds grootste grot. Een ondergrondse jungle, unieke dierensoorten en miljoenen jaren oude fos...