Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Burj Khalifa

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


In Dubai sparen ze wereldrecords want de Burj Khalifa stelt alle wolkenkrabbers in de wereld in de schaduw. Burj Khalifa is sinds 2010 geopend en is sindsdien het hoogste gebouw ter wereld, namelijk 828 meter hoog.

In de Burj Khalifa werken en wonen meer dan 10.000 mensen. Per dag wordt er een miljoen liter water verbruikt en per uur zorgt 10.000 ton koelvloeistof in de zomer voor aangename temperaturen.
Voor de ruim vijfjarige bouw van deze gigant waren 22 miljoen bouwuren nodig, 7500 bouwvakkers en werd er 300.000 m3 beton gebruikt. Het glasoppervlak bedraagt 142.000 m2 (leuk aanbestedingsproject).
Toeristen kunnen naar een uitkijkplatform op 400 meter hoogte en uiteraard willen wij dat ook. De beste manier is om in Nederland kaartjes online te kopen maar wij zijn blijkbaar niet de enige die dat willen. Twee weken voor ons bezoek blijkt namelijk dat alle kaartjes voor het platform al zijn uitverkocht. Heel erg balen maar het is niet anders. We zullen het vanaf de grond moeten aanschouwen.

Elke dag vanaf 18.00 stijgen vanuit de vijver aan de voet van de Burj Khalifa om de dertig minuten reusachtige waterfonteinen op. Uiteraard is dit de grootste waterfontein ter wereld. Deze immense fontein schiet waterstralen van wel 150 meter in de lucht onder begeleiding van muziek.
Wow...wow...wow! Adembenemend is dit gigantische waterballet. Het mooie van dit alles: het is gratis! Als men aan Dubai denkt, komen ze al snel op het woord: duur. Dat valt reuze mee want je kunt het zo gek maken als je wilt. Dit geweldige waterspektakel vonden wij een van de hoogtepunten van Dubai en is een van de grootste trekpleisters van Dubai.

Extra tip: Zorg voor een supergroothoek op je camera want het is bijna niet te doen om dit waterspektakel en de Burj Khalifa in zijn totaliteit te fotograferen (hij is echt enorm). Of je mist de top van de Burj Khalifa of je moet verder naar achter gaan staan maar dan heb je honderden stuiterende toeristen voor je lens...ook niet handig.