Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Programma voor enkele dagen Dubai

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Tips voor Dubai 1:
- We vlogen met Emirates. Prima maatschappij.
- Hotel hebben we geboekt via Booking.com, de beste plek is in de buurt van het financial center. Ligt centraal en dicht bij de metro. Wij hadden hotel Rose Rayhaan by Rotana – Dubai, prima hotel voor €120 per nacht voor een super de luxe een persoonskamer. Maar je hebt al een kamer voor minder in dit hotel. Aangezien jullie met zijn tweeën zijn ben je voor €100 per kamer uit. Wij hadden inclusief ontbijt.
- Wanneer je in Dubai arriveert, kun je gewoon een taxi pakken, is niet duur wij betaalden ongeveer €11 enkele reis. Je hoeft het niet via het hotel te regelen, zij hebben een taxi maar die is 3 keer zo duur.
- Als je op een ander tijdstip aankomt kun je ook de metro nemen.
- Transport, je kunt voor de metro en bus een zilvercard kopen voor € 4. Deze kun je dan opladen wanneer nodig. Je kunt met de kaart voor 14 AED is € 3 reizen. Reizen is niet duur.
- Wat moet je bezoeken:
o Let op Dubai is all about shopping, je hebt hier een groot aantal shopping malls waar je alles kunt kopen, hier is alles belastingvrij. Ga eens naar Dubai Mall, Mall of the Emirates, de Mall bij IBN Battuta mooi gebouw.
o Ga niet naar Dubai outlet center dit is echt verloren tijd.
o Het oude Dubai, ga hiervoor naar het Dubai Busstation. Je kunt dit met de metro bereiken, wel de laatste km’s lopen. Hier kun je goedkoop computers kopen is echt de moeite waard. Ook de omgeving is karakteristiek.
o Bezoek ook de omgeving van de Creek, hier ligt ook de Gold Sjouks. Bekijk hier de marktjes je kunt er met de metro komen met de watertaxi ff oversteken. Je moet niet bang zijn wat te lopen.
o Op de kaart van de hop on, hop off bus staat ook een moskee die je kunt bezoeken, let op de tijden anders is ie dicht. Deze bereik je met de bus of de taxi. In de buurt kun je ook ff naar het strand.
o Stap gewoon in de metro en laat je rijden naar de twee eindpunten, de metro gaat voor een groot deel boven de grond dus heb je meteen site seeing.