Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Plan je trip met het openbaar vervoer

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Over 4 weken ga ik een aantal dagen in Dubai doorbrengen. De stad is nogal uitgestrekt, maar heeft een uitgebreid systeem van bussen en een metro die nog niet helemaal klaar is. Op de site van de [url="http://www.nol.ae" target="_blank"]Roads & Transport Authority [/url]heb ik twee belangrijke vondsten gedaan:
1. Uitleg over de Nolcard, dat is de OV-chipkaart van Dubai. Als je een anonieme, oplaadbare Silvercard koopt dan kun je voor 14 dirham per dag de hele dag in bus en metro. Aanschafprijs van de kaart is 20 dirham (4 euro) en dan heb je al een tegoed van 14 dirham.
2. Met behulp van de "journeyplanner" kun je je openbaarvervoertrip van A naar B helemaal plannen. Van de hele trip krijg je een beschrijving en een plattegrond. Van het begin- en eindpunt zijn ook kaartjes te downloaden tot in zeer groot detail.
Ook het aantal meters dat je moet lopen en de reistijden worden aangegeven.
Zo kun je thuis al een aantal trips plannen, printen en meenemen. Als je je laptop meeneemt dan kun je dat natuurlijk ook ter plekke doen. Fantastisch interactief is die "journeyplanner"!

POSTSCRIPTUM, 7 maart 2011. Ik kan melden dat alles klopte! Heb meteen de eerste dag een Nolcard gekocht voor 50 dirhams (ongeveer 10 euro). Na 3 dagen metro-in-bus-uit stond er nog 20 dirhams op de kaart en heb die weggegeven aan een hotelbediende.