Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dubai image

Oud Dubai en met de bus naar Oman

Dubai
Verenigde Arabische Emiraten
Jeannette

Oud Dubai en met de bus naar Oman

De ONTC (nationale busmaatschappij van Oman) is wat ik heb begrepen de enige maatschappij die ook buitenlanders op de bus van Dubai naar Oman meeneemt. Het was nog een heel gedoe om erachter te komen of we moesten reserveren en waar de bus precies vertrekt. Ik had het thuis op internet geprobeerd uit te zoeken maar het lukte niet om op hun site door te klikken om te reserveren. Dan maar op betreffende dag 's morgens vroeg met de taxi naar de plek waar we de kaartjes zouden kunnen kopen. Het zou bij het Caravanrestaurant zijn in de wijk Deira, vlak bij de Clocktower, een bekend begrip in deze wijk. Uiteindelijk na wat zoeken vinden we dit restaurant, een echte oosterse tent. maar het is dicht!
Na alle deuren te hebben geprobeerd gaat er 1 open en ik beland in een keuken waar wel 10 koks me aan staan te staren terwijl ze de net geslachte kippen in hun handen hebben. Ik roep bus Oman maar niemand begrijpt wat deze dame alleen, iets dat zowiezo zeer ongebruikelijk is, hier doet! Ze zijn zeer hulpvaardig en de manager wordt gebeld en deze komt er even later aan. Hij brengt mij weer naar buiten en wat blijkt: het piepkleine winkeltje NAAST het restaurant blijkt het verkooppunt van de kaartjes, We kopen ze snel voor 55 dirham pp (11 euro voor 6 uur bus).
We nemen weer een taxi naar het oude deel van Dubai om daar de uren voor vertrek wat rond te struinen. We zien Dubai museum, een mooie geheel betegelde moskee, een souk en we maken een tochtje over de Creek voor 1 dirham. Aan de andere kant van dit water bezoeken we de goudsouk en koop ik nog wat buikdanskleding. We gaan nog naar de Al Ahmadiya school, de oudste school van de stad, gratis te bezoeken en we krijgen er koffie en dadels aangeboden door het aardige personeel. Het is bloedheet, ongeveer 35 graden en we eten snel nog een hapje en dan met de taxi terug naar ons gunstig gelegen Dream Palace hotel om de bagage op te halen.
's Middags om half 3 zijn we dan weer op ons "busstation" We vertrekken om half 4 en de bus in nog niet eens halfvol! Ik klets wat met een paar Indiase jongens die vertellen dat de bus nooit vol zit.
We rijden door een mooi woestijn landschap en komen vrij snel bij de grens, een nieuw gebouw in the middle of nowhere. We worden uitgebreid gecontroleerd: eerst alle bagage uit de bus en open maken en daarna nog besnuffelt door hasj honden.
Ik heb nog wat Dirhams bewaard om het visum voor Oman te kopen. Het zou 50 dirham pp zijn. Bij de douane moeten we echter 200 dirham pp betalen (of 20 OMR) want net afgelopen week is de prijs 4 x verhoogd! Dit had ik niet en de pinautomaat gaf ook al geen geld. De douane wuift dat het goed is zo en hoef niks te betalen, 80 euro bespaard voor ons 2.
Dit is onze eerste kennismaking met de vriendelijke bevolking van Oman. We kopen nog wat lekkere dingen in het winkeltje en we moeten snel weer verder.
In Oman zien we rechts vanuit de bus nog de prachtige grote moskee in de avondverlichting en het eindpunt is in de wijk Ruwi, waar taxi's klaar staan om ons snel naar ons leuke Mutrah hotel te brengen.

Foto's

f3f62.jpg
f3f62.jpg
Jeannette
4830b.jpg
4830b.jpg
Jeannette
2b1d0.jpg
2b1d0.jpg
Jeannette