Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dubai image

Emirates Fly: Verrassend goed begin!

Dubai
Verenigde Arabische Emiraten
Dominique84

Emirates Fly: Verrassend goed begin!

Al maanden kijken we uit naar het beginpunt van onze reis naar ZO-Azie. De dagen worden afgeteld en de rugzakken gepakt. Mijn broertje brengt ons netjes naar de luchthaven van Dusseldorf en we vertrekken heel erg ruimschoots op tijd, want de laatste poging (een half jaar eerder) om een vliegtuig te halen mislukte. Maar goed, je moet alles een keer in je leven hebben meegemaakt, dus ook dat. Eenmaal op de luchthaven van Dusseldorf is de incheckbalie van Emirates Fly nog niet geopend, dus we kijken wat om ons heen en praten de dag nog even door. Het is etenstijd, dus we hebben redelijk wat honger.
Een paar minuten later gaat de balie open en sluiten we netjes aan in de rij. Het duurt niet lang of we zijn aan de beurt. Er zijn twee balies open, de rij naast ons is namelijk die van de Businessclass. Helaas zijn wij niet zodanig bedeeld dat wij het ons kunnen veroorloven een BC-ticket te kopen. We zijn dan oko verrast dat hij ons wenkt om bij hem in te komen checken, dat scheelt ons weer een minuutje of twee wachttijd.
Eenmaal ingecheckt en door de douane zoeken we snel een plek uit om ons avondeten te nuttigen. Niets bijzonders, een burgertje en een wrap van de Mac. Als onze honger is gestild, lopen we langs de winkeltjes. Het is onze eerste keer op deze luchthaven, dus we moeten de weg nog een beetje zien te vinden.
En dan komt eindelijk het teken dat we kunnen gaan boarden. Ik vind dat altijd wel spannend, het begin van een reis. Het kan voor mij dan niet snel genieg gaan als ik eenmaal op dat vliegveld zit te wachten.
Een voor een lopen de mensen het vliegtuig in, zo ook wij. Eenmaal o pzoek naar onze seats in de Economy Class, blijken onze stoelnummers niet te bestaan... als we een paar meter teruglopen naar de Businessclass geloven we onze ogen niet als blijkt dat stoel 10 en 11 de laatste twee stoelen zijn in deze klasse en verbazen we ons over het feit dat wij zomaar dit fijne cadeautje krijgen!
We aarzelen dan ook niet lang om alle standjes in de stoel uit te proberen en een aantal lachwekkende foto's te maken. Ik stuur zelfs nog een enthousiast smsje naar het thuisfront dat we ons de koning te rijk voelen en geen beter begin van onze reis hadden kunnen wensen.
Eenmaal in de lucht krijgen we al gauw de menukaart om een keuze te maken uit het vijfgangendiner. Het blijft vliegtuigvoer, maar met stip het beste dat we ooit hebben gehad!
Uiteindelijk hebben we niet zo veel kunnen genieten van de businessclassprivileges, want we hebben een groot deel van de vlucht geslapen als een roosje. Maar, dat is wel de eerste keer dat ik zo goed in een vliegtuig heb geslapen... dus misschien toch wel genoten van de privileges van de BC!

Volgende keer weer met Emirates?? Nou en of!

Dominique

Foto's

c4065.jpg
c4065.jpg
Dominique84