Dubai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wat vind jij van Dubai's nieuwste trekpleister?

Gepubliceerd: 16 jan 2018

Na ’s werelds grootste indoorpretpark, winkelcentrum en wolkenkrabber, heeft de Emiratische metropool er een gloednieuwe bezienswaardigheid bij: de grootste fotolijst van de wereld. Dit moet je weten over Dubai’s nieuwste trekpleister. Zou jij ‘m bezoeken?

Columbus Travel
Columbus Travel


Dubai heeft er wéér een wereldrecord bij (Foto: Reisreporter adelheid)

Dubai Frame, zoals het spraakmakende bouwwerk heet, is gelegen in Zabeel Park en is maar liefst 150 meter hoog. De 93 meter lange bovenkant is ingericht als uitkijkplatform. Inclusief glazen loopvloer en een imposant panorama over zowel de oude (Deira) als de nieuwe stad, aan weerskanten van de Sheikh Zayed-hoofdweg. Het eigenaardige ontwerp stond tien jaar geleden al op de bouwkalender, maar werd pas opgeleverd op 1 januari 2018. Een kaartje kost je € 11 en geeft je zowel toegang tot de uitkijkbrug als een interactieve augmented reality-tentoonstelling over de geschiedenis en toekomst van Dubai. Maar let op: er worden maar 200 bezoekers per uur toegelaten. Wat vind jij van deze nieuwe bezienswaardigheid? 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

16 dec 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
Dé uitkomst voor rijen bij de paspoortcontrole

31 okt 2017, Al eens gehoord van biometrische scans? Deze technologie wordt in gebruik genomen op vliegvelden wereldwijd en gaat de wachttijden bij de paspoortcontrole aanzienlijk verlagen én vermakelijker maken. Dit is hoe het werkt.

0
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Uitgerust het vliegtuig in? 4x relaxen op het vliegveld

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0

Reacties van bezoekers Reageer

vanessavermunt

Door: vanessavermunt • Geplaatst op

Geweldig! Ik was voor het laatst in Dubai in december 2016 en toen waren ze druk in de weer met de fotolijst. Je kan er niet omheen kijken... Als ik over een paar jaar weer in Dubai ben ga ik het zeker bezoeken!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.