Dubai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dubai bouwt aan grotere replica Taj Mahal

Gepubliceerd: 09 okt 2012
0

In de steenrijke woestijnstaat Dubai zal het wereldberoemde Indiase monument Taj Mahal worden nagebouwd. In 2014 moet de bouw klaar zijn. De kopie 'Taj Arabia' zal wel enkele malen groter zijn dan het origineel.

Hoeveel groter zul je wel denken? De Taj Arabia heeft een bouwoppervlakte van maar liefst 200.000 m2. Met het oog op de economie willen de ontwikkelaars koppels trekken die er willen trouwen. Naast kantoren zullen er ook veel winkels te vinden zijn. De Taj Arabia komt in de Falconcity of Wonders te staan samen met alle andere wereldwonderen zoals de Eiffeltoren.

Er wonen lijkt geen probleem te zijn met 325 appartementen inclusief service. Voor een korter verblijf worden 300 kamers in het hotel gerealiseerd. De autoriteiten in Delhi hebben nog geen reactie gegeven op de bouw van de replica.

In 2014 zal het bouwwerk al klaar moeten zijn. De bouw van de echte Taj Mahal duurde 20 jaar. 350 jaar geleden werd de Taj Mahal in opdracht van de grootmogol Shah Jahan gebouwd. Het was een eerbetoon aan zijn eerste vrouw die in haar kraambed stierf.


Foto door:arjanvergeer
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Zo kom je maximaal tot rust op de luchthaven. Genieten!

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.