Dubai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hoogste gebouw staat in Dubai

Gepubliceerd: 04 jan 2010
0

Vandaag wordt in Dubai de hoogste toren ter wereld geopend. De Burj Dubai (Dubai Toren) is het hoogste bewoonbare gebouw ter wereld.

Hoe hoog het gebouw precies is, is lang geheim gehouden. Morgen zal bekend gemaakt worden wat de precieze hoogte is. Wat we wel al weten, is dat de 800 meter overschreden wordt. In het immense pand kunnen dan ook maar liefst 12.000 mensen wonen.

Hotel

De Burj Dubai heeft appartementen in verschillende prijsklassen. Wie graag een stulpje wil aanschaffen, mag echter wel diep in de buidel tasten: een woning begint bij ongeveer 3 miljoen euro. Daarnaast zijn er in de toren chique restaurants, een hotel en luxe kantoren gevestigd. De parkeergarage onder de grond biedt plaats aan 3.000 auto’s.

Uitzichtplatform

Op de 124e verdieping ligt 'At the Top' , het hoogstgelegen uitzichtplatform ter wereld. Daar zie je bijvoorbeeld van bovenaf de 274 meter hoge fontein die voor het hotel staat.

Hoogmoed

Het ontwerp van de architect Adrian Smith is volgens waarnemers een verwijzing naar de bijbelse Toren van Babel, welke symbool staat voor de hoogmoed van de mens. Bij helder weer is de toren vanaf een afstand van 95 kilometer al te zien.

Ceremonie

Vandaag viert de Sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum (60) tijdens de openingsceremonie eveneens dat hij inmiddels vier jaar regeert in het Arabische emiraat. Het land heeft meer dan 50 miljard euro schuld en moest eind vorig jaar de aflossing hiervan uitstellen. Desondanks is de bouw van de maar liefst drie miljard kostende toren uiteindelijk wel afgerond.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Uitgerust het vliegtuig in? 4x relaxen op het vliegveld

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.