Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dubai wil kunstmekka worden

Gepubliceerd: 20 sep 2007
0

De ideale jetset bestemming is ongetwijfeld Dubai. Met het duurste hotel van de wereld, oneindige shopmogelijkheden, zon, zee en strand heeft dit oliestaatje alle ingrediënten voor een over de top luxe reis. Minder bekend is dat ook de kunstliefhebber tegenwoordig in Dubai uitgebreid aan zijn trekken kan komen.

Dat kunst en rijkdom een goede combinatie zijn is al langer bekend. Logisch dus dat hiervoor in Dubai steeds meer aandacht is. Veel kunstenaars trekken naar de staat die zich wil gaan profileren als ‘wereldhandelscentrum voor de kunst’.

Of dit doel haalbaar is hangt af van de koopbereidheid van de lokale inwoners en de kansen die kunstenaars uit de regio krijgen. Niet alle kunst zul je zomaar in het islamitische Dubai terug vinden. Zo zijn seksuele en politieke kunstwerken uit den boze. Maar vooruitstrevende kunst op andere vlakken past juist wel weer erg in Dubai, dé stad waarin vooral architechten keer op keer hun grenzen verleggen.

Meer over dit onderwerp kun je op zondag 28 oktober gaan zien bij de AVRO-documentaire Close Up: ‘Het nieuwe mekka van de kunst’, om 18:15 uur op Nederland 2.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Zo kom je maximaal tot rust op de luchthaven. Genieten!

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.