Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

IJsbar in Dubai

Gepubliceerd: 18 aug 2007
0

Bibberen in Dubai klinkt misschien wat vreemd, maar je kunt er de hoge buitentemperatuur nu ontsnappen door een Ijsbar in te duiken. Terwijl de mensen buiten zwetend voorbij sloffen, nip je in de ijsbar van een warme chocolademelk.

Alles in de bar is er gemaakt van ijs: de muren, de tafels, glazen, borden, de sculpturen en kunst aan de muur en de gordijnen. Voor een entreebedrag van dertien euro krijg je een drankje, een warme mantel, handschoenen en schoenen te leen. Voor je bezoek aan de ijsbar verblijf je eerst een paar minuten in de bufferzone, een aparte tussenruimte met een temperatuur van vijf graden, zodat je lichaam de tijd krijgt zich aan te passen.


Een keerzijde van de mooie ijsbar is het energieverbruik. Dubai is een decadentiebestemming bij uitstek en het gemiddeld energieverbruik per inwoner is er hoger dan waar ook ter wereld, volgens het World Wildlife Fund. Mike Ebenezer, manager van de bar, beweert dat de bar evenveel energie verbruikt als een doorsnee koeling voor voedsel. ‘En daar hebben we er honderden van in Dubai’, zegt Ebenezer.


Er was 40.000 ton ijs voor nodig de bar van 220 km2 te bouwen. Alles wat in de bar te vinden is werd ontworpen en gemaakt in Canada, door Iceculture Inc., en per schip vervoerd naar Dubai.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Uitgerust het vliegtuig in? 4x relaxen op het vliegveld

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.