Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Palmeilanden dreigen te zinken

Gepubliceerd: 12 dec 2009
1

Financieel gaat het al niet al te lekker in Dubai. Nu dient zich echter ook nog een ander probleem aan: de twee Palmeilanden, waar veel multimiljonairs een huis bezitten, dreigen te zinken.

Althans, dit zei de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro afgelopen woensdag in de Belgische krant de Tijd. Volgens een rapport zinken de eilanden met ongeveer vijf millimeter per jaar. Als er geen maatregelen genomen worden, zal het nóg sneller gaan.

Paradepaardje

De Palmeilanden zijn het paradepaardje van Nakheel, de bouwdochter van het bijna failliete staatsbedrijf Dubai World. Het bedrijf kan het nieuws op dit moment absoluut niet gebruiken, aangezien het in de eerste helft van dit jaar zo'n 2,5 miljard verlies leed.

Verkopen

Omdat het niet lukte de villa's en de hotels op de kunstmatige eilanden te verkopen, stortte de omzet van Nakheel afgelopen jaar met tachtig procent in. De villa's op het eerste eiland zijn klaar, maar het tweede Palmeiland is nog leeg. De kans is groot dat als Nakheel failliet gaat, de villa's nooit zullen worden afgebouwd.

Twijfel

Nakheel betwijfelt echter de uitkomsten van het bodemonderzoek van Fugro.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Zo kom je maximaal tot rust op de luchthaven. Genieten!

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1

Reacties van bezoekers Reageer

merci1986

Door: merci1986 • Geplaatst op

nou als hij failliet gaat wil ik wel een vakantie villa voor 10,- euro :p

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.