Palmeilanden dreigen te zinken image
Koenthal

Palmeilanden dreigen te zinken

Financieel gaat het al niet al te lekker in Dubai. Nu dient zich echter ook nog een ander probleem aan: de twee Palmeilanden, waar veel multimiljonairs een huis bezitten, dreigen te zinken.

Althans, dit zei de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro afgelopen woensdag in de Belgische krant de Tijd. Volgens een rapport zinken de eilanden met ongeveer vijf millimeter per jaar. Als er geen maatregelen genomen worden, zal het nóg sneller gaan.

Paradepaardje

De Palmeilanden zijn het paradepaardje van Nakheel, de bouwdochter van het bijna failliete staatsbedrijf Dubai World. Het bedrijf kan het nieuws op dit moment absoluut niet gebruiken, aangezien het in de eerste helft van dit jaar zo'n 2,5 miljard verlies leed.

Verkopen

Omdat het niet lukte de villa's en de hotels op de kunstmatige eilanden te verkopen, stortte de omzet van Nakheel afgelopen jaar met tachtig procent in. De villa's op het eerste eiland zijn klaar, maar het tweede Palmeiland is nog leeg. De kans is groot dat als Nakheel failliet gaat, de villa's nooit zullen worden afgebouwd.

Twijfel

Nakheel betwijfelt echter de uitkomsten van het bodemonderzoek van Fugro.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.