Verenigde Arabische Emiraten Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wetenschappers klonen kameel

Gepubliceerd: 25 apr 2009
0

Sinds kort is Dolly het schaap niet meer het enige gekloonde zoogdier op aarde. In de Verenigde Arabische Emiraten hebben wetenschappers namelijk voor het eerst in de geschiedenis een kameel gekloond.

De vrouwelijke kameel Injaz, het Arabische woord voor prestatie, is begin april geboren. Ze is de kloon van een kameel die in 2005 werd geslacht voor haar vlees. Wetenschappers van het Kamelen Reproductie Centrum gebruikten DNA uit cellen van de eierstokken van de geslachte kameel. Vervolgens werd het genetisch materiaal in een eitje van de draagmoeder gestopt. De draagmoeder was 378 dagen zwanger van Injaz en maakt het goed.

Doorbraak in onderzoeksprogramma
De wetenschappers van het reproductiecentrum in de Verenigde Arabische Emiraten zijn vijf jaar met het project aan de slag geweest. Volgens de directeur is de geboorte van Injaz een doorbraak in het onderzoeksprogramma. De wetenschappers bewaren voor de toekomst waardevolle genen van de snelste kamelen en kamelen die het meeste melk produceren.

Foto door jabron.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Uitgerust het vliegtuig in? 4x relaxen op het vliegveld

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.