Verenigde Arabische Emiraten

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter erictkindt

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven zelfstandige emiraten, kleine rijkjes die door een sjeik of emir (van adellijke afkomst) bestuurd worden en heeft meer dan 8 miljoen inwoners. Het land van de olie trekt reizigers aan die komen voor strand, woestijn, oases, kameelraces, markten en het bekende belastingvrij shoppen. De meest bekende Emiraten zijn Abu Dhabi en Dubai. De overige Emiraten zijn: Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Dubai is eigenlijk het Singapore van de Golf, met drukke havens, grote ‘shopping malls’ en record brekende architectuur in de overtreffende trap. Als je aan de wereldstad Dubai denkt, denk je vast aan het luxe hotel Burj al Arab en de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De skyline van Dubai wordt dan ook gekenmerkt door wolkenkrabbers, die pas tientallen jaren oud zijn. Alles bevindt zich hier op vrij korte afstand van elkaar. Loop door de wijk Bastikiya in het oude centrum, ga naar Jumeirah voor zon zee en strand of leer de andere kant van Dubai kennen: de woestijnen buiten de stad.

De rijke hoofdstad Abu Dhabi heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire bestemming. Ook in deze stad zul je vele wolkenkrabbers tegenkomen. Je vindt er de grootste moskee van de Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee met zijn unieke architectuur. Voor ontspanning ga je naar het strand, maar als je iets actiefs wilt ondernemen kun je ook naar een van de mooie golfbanen. Daarnaast is een woestijnsafari een aanrader om het woestijngebied te leren kennen.

Maar ook de andere emiraten hebben een uniek karakter en genoeg te bieden buiten de eindeloze woestijnen. De havenstad Fujairah is ook leuk om te bezoeken. Onder begeleiding van een gids kun je diverse archeologische opgravingen zien, je kunt naar de bekendste bezienswaardigheid, Fort Fujairahen en de Bidya moskee. Al Aqah staat bekend als de beste kustlijnen aan de oostkant met prima snorkelmogelijkheden.

In Sharjah vindt je cultuur en werd in 1998 ook uitgeroepen tot Arabische Culturele Hoofdstad. De historische oude stad is gemakkelijk lopend te verkennen. Plan een paar uur in zodat je de tijd hebt om de erfgoederen, evenals de typische Arabische marktjes en uitstekende musea te bezoeken. Let wel op dat je je bescheiden kleed. Ajman is de kleinste van de zeven Emiraten. Op het centrale plein staat een oud fort, het Ajman Museum waar je de wederopbouw van het traditionele leven kunt bezichtigen. Met witte stranden en helder water is het strand van Ajman een leuke plek om de dag door te brengen. In Umm Al Qaywayn ligt het het grootste waterpark van de Emiraten, Dreamland Aqua Park, met meer dan dertig glijbanen en andere attracties. Tenslotte Ras al-Khaimah, de enige van de Emiraten waar je een combinatie van groen, woestijn en bergen zult tegenkomen.

Informatie over Verenigde Arabische Emiraten

Populaire highlights van Verenigde Arabische Emiraten

Alle highlights van Verenigde Arabische Emiraten

Beste foto's & tips van Verenigde Arabische Emiraten

Een prijzig ontbijt voor een onbetaalbare reiservaring. Zo zal ik me mijn bezoek aan de Burj Al Arab (Hotel van de Arabieren) blijven herinneren. Voor 80 Eur...

>>

De oude souk in het stadsdeel Deira ligt vlak naast de Creek. De fraaie windtorens zorgen voor de nodige verkoeling van het winkelend publiek. Hier kun je al...

>>

We zijn net terug van onze vakantie in Dubai. Wat een gave stad is dat! Deze foto is genomen aan de Dubai Fontain. Overdag steekt het water af tegen de moo...

>>

Praktische informatie over Verenigde Arabische Emiraten

Kaart van Verenigde Arabische Emiraten en omgeving

Laatste Verenigde Arabische Emiraten Artikelen

Met onze reisgids Verenigde Arabische Emiraten ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Wat vind jij van Dubai's nieuwste trekpleister?

16 jan 2018, Na ’s werelds grootste indoorpretpark, winkelcentrum en wolkenkrabber, heeft de Emiratische metropool er een gloednieuwe bezienswaardigheid bij: de grootste fotolijst van de wereld. Dit moet je weten over Dubai’s nieuwste trekpleister. Zou jij...

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

16 dec 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
Dé uitkomst voor rijen bij de paspoortcontrole

31 okt 2017, Al eens gehoord van biometrische scans? Deze technologie wordt in gebruik genomen op vliegvelden wereldwijd en gaat de wachttijden bij de paspoortcontrole aanzienlijk verlagen én vermakelijker maken. Dit is hoe het werkt.

0