Sjeik Zayed-moskee

De grootste moskee van de Sjeik Zayed-moskee is de Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi. De toegang is gratis, maar houd er wel rekening mee dat je je volgens de regels kleedt. De moskee zelf bied plaats aan 40.000 mensen. De grootste gebedsruimte bied plaats aan 9000 moskeegangers en in de twee ruimtes daarnaast is plaats voor 1500 personen.

Informatie over Sjeik Zayed-moskee

Beste foto's & tips van Sjeik Zayed-moskee

'457839' door neretslok '457839' door neretslok

Verenigde Arabische EmiratenSjeik Zayed-moskee

Verenigde Arabische EmiratenSjeik Zayed-moskee

Sheikh Zayed

neretslok

De Sheikh Zayed Moskee, hij is hier al vaker langs geweest. Deze foto is genomen door een van de vele openingen in een van de zuilengalerijen. Het is maar een heel klein stukje van de moskee, dat je ziet.

'523154' door JBussers '523154' door JBussers

Verenigde Arabische EmiratenSjeik Zayed-moskee

Verenigde Arabische EmiratenSjeik Zayed-moskee

Sheikh Zayed Grand...

JBussers

Tijdens mijn (cruise) reis naar Dubai, Abu Dhabi, Muscat en Khasab ben ik in Abu Dhabi naar de grote moskee in Abu Dhabi gaan kijken. De moskee in Abu Dhabi is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en de op zeven na grootste moskee ter wereld. De moskee is vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten, die er ook begraven ligt. De moskee werd officieel geopend tijdens de maand ramadan in 2007. Op de foto is een doorkijk te zien van een van de koepels van de moskee. Een geweldig gebouw en zeker een aanrader.

Laat kaart zien