Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven zelfstandige emiraten, kleine rijkjes die door een sjeik of emir (van adellijke afkomst) bestuurd worden en heeft meer dan 8 miljoen inwoners. Het land van de olie trekt reizigers aan die komen voor strand, woestijn, oases, kameelraces, markten en het bekende belastingvrij shoppen. De meest bekende Emiraten zijn Abu Dhabi en Dubai. De overige Emiraten zijn: Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Dubai is eigenlijk het Singapore van de Golf, met drukke havens, grote ‘shopping malls’ en record brekende architectuur in de overtreffende trap. Als je aan de wereldstad Dubai denkt, denk je vast aan het luxe hotel Burj al Arab en de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De skyline van Dubai wordt dan ook gekenmerkt door wolkenkrabbers, die pas tientallen jaren oud zijn. Alles bevindt zich hier op vrij korte afstand van elkaar. Loop door de wijk Bastikiya in het oude centrum, ga naar Jumeirah voor zon zee en strand of leer de andere kant van Dubai kennen: de woestijnen buiten de stad.

De rijke hoofdstad Abu Dhabi heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire bestemming. Ook in deze stad zul je vele wolkenkrabbers tegenkomen. Je vindt er de grootste moskee van de Emiraten, de Sjeihk Zayed-moskee met zijn unieke architectuur. Voor ontspanning ga je naar het strand, maar als je iets actiefs wilt ondernemen kun je ook naar een van de mooie golfbanen. Daarnaast is een woestijnsafari een aanrader om het woestijngebied te leren kennen.

Maar ook de andere emiraten hebben een uniek karakter en genoeg te bieden buiten de eindeloze woestijnen. De havenstad Fujairah is ook leuk om te bezoeken. Onder begeleiding van een gids kun je diverse archeologische opgravingen zien, je kunt naar de bekendste bezienswaardigheid, Fort Fujairahen en de Bidya moskee. Al Aqah staat bekend als de beste kustlijnen aan de oostkant met prima snorkelmogelijkheden.

In Sharjah vindt je cultuur en werd in 1998 ook uitgeroepen tot Arabische Culturele Hoofdstad. De historische oude stad is gemakkelijk lopend te verkennen. Plan een paar uur in zodat je de tijd hebt om de erfgoederen, evenals de typische Arabische marktjes en uitstekende musea te bezoeken. Let wel op dat je je bescheiden kleed. Ajman is de kleinste van de zeven Emiraten. Op het centrale plein staat een oud fort, het Ajman Museum waar je de wederopbouw van het traditionele leven kunt bezichtigen. Met witte stranden en helder water is het strand van Ajman een leuke plek om de dag door te brengen. In Umm Al Qaywayn ligt het het grootste waterpark van de Emiraten, Dreamland Aqua Park, met meer dan dertig glijbanen en andere attracties. Tenslotte Ras al-Khaimah, de enige van de Emiraten waar je een combinatie van groen, woestijn en bergen zult tegenkomen.

Informatie over Verenigde Arabische Emiraten

Alle highlights van Verenigde Arabische Emiraten

Beste foto's & tips van Verenigde Arabische Emiraten

'238536' door leonvanmaenen '238536' door leonvanmaenen

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

321 meter in de hoogt

leonvanmaenen

Een prijzig ontbijt voor een onbetaalbare reiservaring. Zo zal ik me mijn bezoek aan de Burj Al Arab (Hotel van de Arabieren) blijven herinneren. Voor 80 Euro krijg je een exclusief ontbijt in de vorm van een high tea sessie. Deze sessie is een leuke manier om het hotel van binnen te bekijken. Dit ontbijt moet wel van tevoren worden gereserveerd en geboekt. Als je de kans krijgt om naar de top te gaan, zie je aan de ene kant het Palmeiland in zee liggen. Iets verder aan de andere kant is De Wereld wat vager te zien. Hou er rekening mee dat het heiige weer je verwachtingen kan teleurstellen. Maar wij hadden geluk! Op deze foto zie je de hal van dit gigantische hotel waar je helemaal naar boven kunt kijken, naar de onderkant van de top! Zie ook RR janlodewijks waar over dit hotel een tip is beschreven.

'303360' door pkoelewijn '303360' door pkoelewijn

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

De oude souk in Deira

pkoelewijn

De oude souk in het stadsdeel Deira ligt vlak naast de Creek. De fraaie windtorens zorgen voor de nodige verkoeling van het winkelend publiek. Hier kun je alles kopen, van kruiden en goud tot tv's.

'492391' door Daisy11 '492391' door Daisy11

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Bootje varen

Daisy11

We zijn net terug van onze vakantie in Dubai. Wat een gave stad is dat! Deze foto is genomen aan de Dubai Fontain. Overdag steekt het water af tegen de mooie gebouwen, terwijl er 's avonds een mooi sfeertje wordt neergezet door de vele lichtjes en de prachtige fontein show. Bootjes varen op en af, zo ook dit verlichte bootje. We hadden geluk met de volle maan op de achtergrond.

Praktische informatie over Verenigde Arabische Emiraten

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  november t/m maart
 • Internet extentie
  ae
 • Hoofdstad
  Abu Dhabi
 • Aantal inwoners
  2,5 miljoen
 • Oppervlakte
  2x Nederland
 • Reistijd
  7:00
 • Talen
  Arabisch
 • Religie
  islam
 • Tijdsverschil
  3 uur later
 • Tijdverschil
  3 uur later
 • Telefooncode
  971
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum regelen bij aankomst
 • Douane
  visum regelen bij aankomst
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, buiktyfus indien langer dan 2 weken
 • Aanvlieghaven
  Abu Dhabi (AUH), Dubai (DXB), Sjarjah (SHJ)
 • Nationale feestdagen
  6 augustus Troonbestijging Sheikh Zayed, 2 december Nationale dag
Laat kaart zien
Wat vind jij van Dubai's nieuwste trekpleister?

Na ’s werelds grootste indoorpretpark, winkelcentrum en wolkenkrabber, heeft de Emiratische metropool er een gloednieuwe bezienswaardigheid bij: de grootste fotolijst van de wereld. Dit moet je weten over Dubai’s nieuwste trekpleister. Zou jij ‘m bezoeken?

Na ’s werelds grootste indoorpretpark, winkelcentrum en wolkenkrabber, heeft de Emiratische metropool er een gloednieuwe bezienswaardigheid bij: de gr...

Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de ge...

De favoriete hotspots in Dubai

Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants aan het strand kunt genieten en de volgende dag op een kameel door de woestijn rijdt. Vier locals delen hun hotspots.

Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants...