Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dubai image

Dubai or not Dubai that is the question?

Dubai
Verenigde Arabische Emiraten
Akerkvliet

Dubai or not Dubai that is the question?

Okay Dubai wat kan er over vertellen? Ik vond het nogal een zielloze stad. Hoge gebouwen en
overal Bouwputten waar soms 24uur per dag wordt gewerkt.

Ik moet eerlijk zijn het ziet er allemaal fantastisch uit. Mooie winkels en Malls maar ik miste iets
terwijl ik daar rond dartelde.. ja ik weet wat het is "soul", dat miste ik.

De dingen bezocht die als je daar bent moet zien en bezoeken zoals de Burj Khalifa de goud en kruiden souks, de Burj el Arab, Palm Island en de Atlantis Hotel, stuk voor stuk indrukwekkend
vooral de architectuur is "out of this world", en het eten is ook geweldig als je de juiste gerecht
kiest.

Ik ben ook buiten de stad geweest naar Hatta Mountains, blijkt dat er al meer als 4 jaar geen regen heeft gevallen met als resultaat geen wadi's om door heen te rijden alleen maar rots en steen, ik zag wel tekens van leven, gewone mensen die gewoon aan het werk waren of lekker buiten op en terras zaten.

De chauffeur/gids deed zijn best om de tour interessant te maken, met een bezoek aan de Heritage Village niet bijzonder indrukwekkend had het wel kunnen zijn maar er waren een aantal kamers die je in kon kijken hoe het vroeger was. Een souvenir winkel uit de middeleeuwen denk ik, zoveel stof lag daar, er zou animatie daar zijn met dans en handwerkers, niet dus.

Gelukkig had de chauffeur veel te vertellen of toeristen die hij had meegemaakt dat was wel vermakelijk. Na een stop te hebben gemaakt bij het Hatta Hotel, mooi hotel trouwens om een stop te maken als je van Dubai naar Oman toe rijdt.

Mocht je iets willen doen ga zeker op een Dinner Cruise of Dinner in the Desert leuk om mee te maken. En neem een Abra "watertaxi", voor 1 Aed de oversteek maken van de Dubai creek, leuke ervaring maar ga niet zitten als je een lichte broek aan heb dan zie er niet meer uit want echt schoon is het niet.

Tenslotte moet ik toch nog iets kwijt. Je ziet weinig kinderen, oudere, of invalide mensen met een rolstoel het is net alsof ze deze weg houden van het straat beeld, althans dat gevoel kreeg ik een beetje, het is allemaal net te.

Maar jij de lezer mag het zelf bepalen en ondervinden mocht je ooit een bezoek brengen aan Dubai.

Foto's

a8046.jpg
a8046.jpg
Akerkvliet