Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tekenen met licht in Dubai

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Dubai, een stad met eindeloos veel lichtjes. In mijn vorige foto zag je dat de stad werd verlicht door een enorme bliksemschicht, maar normaal gesproken zijn het juist de lichtjes van de gebouwen die de stad 's nachts een bijzonder uiterlijk geven.

Op deze foto zie je de Dubai Marina. Zoals ik beschreef bij mijn vorige foto is dit in mijn optiek een van de leukere gedeeltes van de stad. Je hebt hier eindeloos veel barretjes, restaurants (zowel langs de kant van de weg als op de 50e verdieping van een gebouw), kan je struinen langs het water en is het slechts een paar minuten lopen naar het strand van JBR.

Deze foto is genomen met een sluitertijd van ruim 4 minuten, doordat ik een 3-stop ND filter gebruikte. Hierdoor had ik de mogelijkheid om de boten die voorbij voeren over de volledige lengte van het water te 'vangen', wat de geel, paars en turquoise strepen in het water veroorzaakt. De volledige rechteroever bestaat uit de restaurantjes en barretjes.

In de regel is Dubai 's avonds mooier dan overdag. Bezoek je Dubai een keer, vergeet dan dus niet om 's avonds met je camera op pad te gaan!