Brad Pitt ontwerpt hotel Dubai image
Tammy85

Brad Pitt ontwerpt hotel Dubai

De 44-jarige Amerikaanse acteur Brad Pitt gaat een milieuvriendelijk resort ontwerpen in Dubai. Het luxueuze vijfsterren hotel zal uit ruim 800 kamers bestaan en bevat daarnaast een complex waar feestjes voor Hollywoodsterren en awarduitreikingen plaats kunnen vinden.

Passie
Het project is 'sociaal verantwoord' en ecologisch vooruitstrevend, zo meldt financier Zabeel Properties. Het architectenbureau Graft uit Los Angeles heeft de leiding over het project. Brad Pitt zelf zal deel uitmaken van een team designconsultants. 'Acteren is mijn job, architectuur mijn passie. Dit project als mijn eerste belangrijke constructie was een evidente keuze. Het sterkt mijn geloof in ecologisch bouwen', zo spreekt Brad. 'De komende maanden ontvouwen we de precieze plannen. U mag iets verwachten dat tegelijkertijd fantastisch is om naar te kijken en een ongelooflijke belevenis om er te verblijven'.

Wereldverbeteraar
Op dit moment is Brad Pitt ook actief betrokken bij het woningbouwproject 'Make it right', waarvoor 150 huizen worden gebouwd in de Lower Ninth Ward van New Orleans, een gebied dat verwoest werd door orkaan Katrina. Dat Brad Pritt graag de wereld verbetert, is al langer bekend. Hij en zijn vrouw Angelina Jolie adopteerden samen drie kinderen uit Cambodja, Ethiopië en Vietnam en hebben plannen voor het openen van een kindertehuis. Ook de opbrengst van de eerste foto's die gemaakt zullen worden van de tweeling, waarvan Angelina op dit moment hoogzwanger is, zullen naar een goed doel gaan.