Nieuw: hotel met eigen regenwoud image
Marieke282

Nieuw: hotel met eigen regenwoud

Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.





Midden in de woestijn een skihal, botanische tuin of enorm winkelcentrum bouwen: niks is te gek voor Dubai. De stad in de Verenigde Arabische Emiraten staat bekend om haar buitengewone bouwwerken. Niet gek dat Dubai dan ook met het plan komt om in 2018 een hotel te bouwen met daarin bioscopen, trampolines, een digitaal aquarium, een strand en, ja je leest het goed, een regenwoud.



De bouw zal meer dan € 253 miljoen gaan kosten voor Hilton Worldwide, het bedrijf dat het project bedacht. Met tweehonderdtachtig kamers en drieënvijftig verdiepingen zal het niet het grootste hotel van Dubai worden, maar wel de eerste met een overdekt regenwoud. De gebouwde jungle zal 7000 vierkante meter in beslag nemen. DJ Armin, architect van het gebouw, vond het regenwoud de perfecte oplossing om de gasten in aanraking te laten komen met natuur: ‘Het was geen goede locatie voor een strand, dus we wilden een nieuw type outdoor-recreatieruimte maken.’ Midden in de ‘natuur’ staat een avonturenparcours, watervallen, beekjes en een regenwoudcafé.







‘Een technologisch systeem zal ervoor zorgen dat het woud vochtig genoeg blijft, zonder dat er daadwerkelijk regen valt. Sensoren bepalen waar de regen valt, afhankelijk van waar mensen worden gedetecteerd. Het water wordt verzameld, opgeslagen en door condensatie teruggevoerd om een zo natuurgetrouw mogelijk regenwoud te creëren,’ legt de architect uit.



Het project is nog in volle gang, maar in het hotel en zijn bezienswaardigheden zoals het woud, infinity pool en digitaal aquarium zal beschikbaar worden voor hotelgasten en publiek.





Vissen zwemmen over de auto's heen in het grote aquarium, (Foto: