Abu Dhabi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Abu Dhabi image

Abu Dhabi; waanzin in de woestijn

Abu Dhabi
Verenigde Arabische Emiraten
Aalco

Abu Dhabi; waanzin in de woestijn

Na een paar dagen Dubai vonden we het tijd voor een uitstapje buiten de stad. Met de auto reden we in zo'n anderhalf uur naar het emiraat Abu Dhabi. Onderweg kom je langs het Formule 1 circuit wat daar ook gewoon is neergelegd. Nu is Dubai al de overtreffende trap, maar in Abu Dhabi kunnen ze er ook wat van.

Je rijdt van het ene architectonische hoogstandje zo door naar de volgende. Wolkenkrabbers zijn wolkenkrabbers zou je zeggen, maar hier weten ze er toch een bijzondere twist aan te geven.

Ons hoofddoel van deze trip was een bezoek aan de 'Sjeik Zayed Moskee'. De grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en één van de grootste van de wereld. Een prachtig wit bouwwerk met veel pracht en praal. Dresscode voor mannen; korte broek verboden, voor vrouwen; hoofddoek verplicht.
Na de nodige security checks kom je dan in de moskee en zie je de overweldigende schoonheid van dit gebouw. Prachtige kroonluchters, gedetailleerde mozaïeken en mooie tapijten.

Eenmaal klaar met het bezoek aan de moskee vonden we het tijd voor een lunch in stijl. Wij dachten daarbij aan een lunch in het Emirates Palace. De plek waar de rijken der aarden verblijven en waar de staatshoofden worden ontvangen. Nu behoren wij tot geen van beide doelgroepen en toch mochten we na een beetje babbelen met de bewakers naar binnen. Het leek ons een feest om hier te mogen overnachten alleen was ons budget waarschijnlijk net voldoende voor een eenvoudige lunch, maar zeker niet voor een mooie suite.

Nadat onze auto netjes werd weggebracht door de heren van de valet parking konden we naar binnen. Dit hotel was één en al grandeur; van de ene verbazing vielen we in de andere. Na een behoorlijke wandeling door het hotel kwamen we uiteindelijk in het restaurant waar ze zouden gaan lunchen. We werden behandeld zoals we er uitzagen; fatsoenlijk, maar zonder de koninklijke ‘touch’ zeg maar.

De lunch was onovertroffen net als de rekening die we geserveerd kregen. Zonder blikken of blozen trokken we de credit card en gingen we de rest van de dag op rantsoen. Toen we eenmaal de uitgang weer hadden gevonden werd onze auto netjes voorgereden en konden we ons verder verbazen in deze bizarre stad.

Na nog wat te hebben rondgekeken reden weer terug door de woestijn naar Dubai.
Een eenvoudige route waarbij je niet kan verdwalen. Gewoon de cruise control aan en alleen maar rechtdoor. Je rijdt vanzelf Dubai weer binnen.

Zowel Abu Dhabi als Dubai zijn fantastische bestemmingen om eens te bezoeken.


Abu Dhabi is gewoon gaaf om gezien te hebben. Onovertroffen architectuur, overdreven luxe en heerlijk eten. Daarbij ligt Dubai om de hoek!

Foto's

46274.jpg
46274.jpg
Aalco
ec8e1.jpg
ec8e1.jpg
Aalco
ec8e1.jpg
ec8e1.jpg
Aalco
b6cc0.jpg
b6cc0.jpg
Aalco
b6cc0.jpg
b6cc0.jpg
Aalco
620f5.jpg
620f5.jpg
Aalco
620f5.jpg
620f5.jpg
Aalco