Abu Dhabi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsondergang

Abu Dhabi,
Verenigde Arabische Emiraten


De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en de op zeven na grootste moskee ter wereld.De moskee is vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten, die er ook begraven ligt. De moskee werd officieel geopend tijdens de maand ramadan in 2007.

De moskee is voor bezoekers dagelijks geopend van 9 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds, behalve tijdens het gebed op vrijdagochtend.

Veel mensen bezoeken de moskee, net als ik, vanuit Dubai. Natuurlijk worden er dure excursies naar toe aangeboden en kan je een taxi nemen maar met de lokale bus is het prima te doen. Je koopt een retourtje voor nog geen 12 euro !? elke half uur vertrekt de bus vanaf het busstation Battuta, waar je met de metro kunt komen.

In tegenstelling tot alle pracht en praal in Dubai is het busstation een ondergeschoven kindje met een klein hokje waar je een kaartje kunt kopen. Het kan er druk zijn dus het kan voorkomen dat je een half uur of uur moet wachten, maar ach voor die prijs. De rit duurt 90 minuten en dan arriveer je bij het busstation in Abu Dhabi.

Daar kan je dan met de taxi naar de moskee, wat overigens wel weer een stuk terug is want de moskee ligt een stuk voor Abu Dhabi.

Maar zo de moeite waard! Je kijkt je ogen uit en mijn camera heeft hier al 2 keer overuren gemaakt ;-)