Abu Dhabi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Abu Dhabi image

National Day

Abu Dhabi
Verenigde Arabische Emiraten
MarleenvM

National Day

Ieder jaar viert men in de Verenigde Arabische Emiraten in december National Day. Op 2 december 1972 werd de Verenigde Arabische Emiraten gesticht. Eerst bestond het uit 6 staten want Ras al-Khaimah trad pas enkele maanden later toe. Met National Day wordt dus de oprichting van de Verenigde Arabische Emiraten gevierd. 

Er worden veel festiviteiten gehouden tijdens en voorafgaand aan National Day maar het mooist om te zien is toch wel dat de bevolking op de dag zelf massaal in de auto stapt en in filevorming door de stad rijd. Nooit zie je als buitenstaander de lokale bevolking zo uitbundig als op deze dag. 

Een paar dagen van te voren beginnen de voorbereidingen al goed zichtbaar te worden. De stad wordt versiert met posters en vlaggen en zelfs de lantaarnpalen krijgen de feestuitvoering. Vele auto’s worden al voorzien van een wrap, er wordt dan een folie op de laklaag geplakt die voorzien is van afbeeldingen. Grote foto’s van de oprichter van het land, Sjeik Zayed bin Sultan al Nuhayyan, siert dan de zijkant van de auto. De kleuren zwart, rood, wit en groen (kleuren van de vlag) voeren de boventoon. En het maakt ook niet uit of het een dure bolide was of niet. Een peperdure Ferrari wordt zonder blikken of blozen volgeplakt met hartjes en sterren. 

Als het dan 2 december is stappen ze in de auto en maken ze een optocht door de stad van uitbundige feestvierders en toeterende auto’s. Motoren en auto's worden ter plekke nog behangen met kleurige slingers. Grote witte teddyberen worden op het dak gebonden en hun eigen kinderen zitten er naast. Nou is het gebruik van de veiligheidsgordel al geen gemeen goed daar maar op deze dag worden alle eventuele veiligheidsdingetjes aan de laars gelapt. Ze gaan helemaal los en dat allemaal zonder drank ….. neem ik aan. 

Zelfs de politie doet niet moeilijk als een voorbijganger een sticker van de nationale vlag op de politieauto plakt. Normaal maak je het moeilijkst contact met de jongere dames maar ook nu zijn ze een stuk minder gereserveerd. Ze pimpen hun verplichte zwarte outfit met vlaggen en hoedjes en ze poseren zelfs voor een foto. Mannen, in alle leeftijdscategorieën, gaan vooral los met bussen serpentine en met de claxon van hun auto. De sfeer die er dan hangt is zo anders dan normaal dat het echt een feest is om met deze dag daar te zijn. 

Dus mocht nog naar Abu Dhabi willen (of een andere stad in de Verenigde Arabische Emiraten) probeer dan deze dag mee te pikken.

Foto's

8fb76.jpg
8fb76.jpg
MarleenvM
ab524.jpg
ab524.jpg
MarleenvM
cd648.jpg
cd648.jpg
MarleenvM
e376d.jpg
e376d.jpg
MarleenvM
c2753.jpg
c2753.jpg
MarleenvM
cb132.jpg
cb132.jpg
MarleenvM