Balkan

De Yangykala Canyon, gelegen in het westen van Balkan, is een van de trekpleisters van de Turkmeense Balkan. De canyon ligt verlaten midden in de woestijn op zo'n 165 km ten noorden van Balkanabat en 160 km ten oosten van Turkmenbashi. De infrastructuur is minimaal. Het is in principe mogelijk er wild te kamperen, maar meestal staat er zo'n straffe wind dat dit praktisch onmogelijk is.

Informatie over Balkan

Beste foto's & tips van Balkan

'500920' door Bowral '500920' door Bowral

TurkmenistanBalkan

TurkmenistanBalkan

Yangykala Canyon

Bowral

Dit is de Yangykala Canyon, gelegen in het westen van Turkmenistan. De canyon ligt verlaten midden in de woestijn op zo'n 165 km ten noorden van Balkanabat en 160 km ten oosten van Turkmenbashi. De infrastructuur is minimaal. Het is in principe mogelijk er wild te kamperen, maar meestal staat er zo'n straffe wind dat dit praktisch onmogelijk is. De dichtstbijzijnde overnachtingsplek is dan de pelgrimsplek Gozli Ata op ongeveer anderhalf uur rijden van de canyon. Om er te komen heb je een stevige 4x4 nodig. Het is opvallend dat veel Turkmenen nog nooit van deze plek hebben gehoord ... Onze chauffeur had zo te zien bepaald geen hoogtevrees ...

'509196' door jeannette '509196' door jeannette

TurkmenistanBalkan

TurkmenistanBalkan

5 sterrenhotels

jeannette

Bij Turkmenbasy aan de Kaspische zee is een geheel nieuw 5 sterrenparadijs ontstaan bij het gebied Awasa. Het deed me wat denken aan de Strip van Las Vegas maar dan heel clean met tientallen 5 sterren hotels waar geen buitenlanders (ik heb er geen een gezien) maar voornamelijk de rijkere Turkmenen in de weekenden verblijven. Inclusief pretparken, luxe restaurants, tennisbanen en zingende fonteinen.

'509215' door jeannette '509215' door jeannette

TurkmenistanBalkan

TurkmenistanBalkan

De 5 sterren omgeving

jeannette

Bij het strandparadijs Awasa bij Turkmenbasy kun je 's avonds genieten van een heerlijk diner met een ijskoud biertje op een verhoogd terras met uitzicht over deze zingende fonteinen.

Laat kaart zien