Asjchabad

Deze hoofdstad van Asjchabad heeft sinds de onafhankelijkheid een grote transformatie ondergaan. Ook al gaapt de president Saparmurat Niyazov je overal op billboards en aanplakbiljetten tegemoet, deze stad maakt zich waar. Het beeld van Lenin vertelt hoe de stad gesticht is (door de Russen dus), het fort van Ashghabat is indrukwekkend en er zijn mooie botanische tuinen waar je doorheen kunt wandelen.

Informatie over Asjchabad

Beste foto's & tips van Asjchabad

'393215' door Giraffe '393215' door Giraffe

TurkmenistanAsjchabad

TurkmenistanAsjchabad

Presidentieel paleis

Giraffe

Asjchabad, ik vind het een bijzondere stad. Vrijwel alle overheidsgebouwen zijn van wit marmer en versierd met gouden koepels of details. Wij troffen brede, vrijwel verlaten straten aan. Bewakers bij alle overheidsgebouwen, die je aanmanen om door te lopen en vooral geen foto te maken. Verder is het bijzonder dat in heel Turkmenistan niet buiten gerookt mag worden. Het gebouw op de foto is het presidentiële paleis. De foto is gemaakt vanaf het balkon van het hotel.

'182264' door sidonius '182264' door sidonius

TurkmenistanAsjchabad

TurkmenistanAsjchabad

Marktvrouw

sidonius

Een oude vrouw verkoopt zelfgebreide sokpantoffels op de russische markt van Asjchabad.

'300275' door willemein '300275' door willemein

TurkmenistanAsjchabad

TurkmenistanAsjchabad

Oude vrouw

willemein

Mooie vrouw die op haar oude dag groenten en kruiden aan het verkopen is. Zou ze het s'morgens vroeg ook nog uit haar tuintje gehaald hebben. Ik hoop dat ze alles nog ziet, maar haar ogen zien er niet goed uit.

Laat kaart zien