Turkije visum

Als je op reis gaat naar Turkije, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Turkije nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Turkije heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Turkije bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Turkije overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Turkije gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Regel hier je visum via Columbus-partner E-visums

Informatie over Turkije

Meer Turkije inspiratie

In het Topkapi Paleis te Istanbul kwam ik deze jongeman tegen. Hij had zich gehuld in de traditionele Osmaanse kledij van ongeveer 1500 en later ( hun heersc...

>>

Dit is het landschap van Cappadocië waarover je je kunt blijven verbazen. Met die enorme hoeveelheid rotswoningen! Als dat kon zou je een reisje terug in de...

>>

In Cappadocië, maar naar ik heb begrepen in heel Turkije, zie je bij iedereen een geluksoog. In speldjes, armbandjes, kettingen, sleutelhangers, aan autospi...

>>