Turkse Riviera

Turkse familie boven Butterfly valley

Turkse familie boven Butterfly valley
Foto door : alexandermoust
Een pitsstop met de jeeps nadat we Xanthos hebben bezocht- een waanzinnige locatie die gebouwd werd in tijden van de Lycische civilisatie; datgene wat we in het kort misschien Grieks zouden noemen, maar wat toch echt wat anders inhoudt. Heel de Turkse Riviera is in de ban van het toerisme; op niet verder dan 10 km van de plek waar deze foto werd gemaakt staan de enorme hotels en holidays resorts om vooral Engelse, Nederlandse en Duitse toeristen te herbergen.

Maar dit zijn de echte bewoners van deze streek voordat wij westerlingen er kwamen. In het midden zit Tulin- een vriendin en voorheen een geslaagde zakenvrouw die het leven in Ankara gedag heeft gezegd om zich als reisleider te richten op de oude wortels vn haar cultuur en land.

Natuurlijk pikken de Turken waar het kan ook een graantje mee van onze aanwezigheid, maar in het beste geval doen ze dat wel op hun eigen manier- met vers fruit uit de tuin en lokale zalige gerechten. Sinds dat ik in deze streek kom is er veel verandert en zeker niet altijd ten goede van de lokale bevolking. Door onze waarden op te dringen, verliezen zij de grip op hun millennia oude wortelen.
0
0

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
404
Geplaatst op
14 mei 2010
Land
Bestemming
Categorie
Portret
Camera
NIKON CORPORATION NIKON D40X
Belichtingstijd
10/600
Diafragma
f/4.0
Brandpuntafstand
16mm
ISO waarde
100
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.